Hopp til hovedinnholdet

Når gjelder en rustgaranti på en bil?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har nettopp kjøpt meg en bil, BMW 320D e91 Touring og et par dager etter handel la jeg merke til at det var veldig mye rust på hjørnet nede på begge dørene på høgre side, det er 12 års rustgaranti og bilen fyller 12 år om bare noen dager så jeg gikk til ett BMW autorisert verksted og de sa at de ikke kunne gjøre noe for rusten har spredd sej så mye og at det va forrige eiers ansvar å fjerne dette når det var ideelt, er det lov? Garantien gjelder jo ennå?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Leit å høre at bilen har mye rust. En rustgaranti gjelder så lenge garantien sier, og du arver den fra forrige eiere. Du har rett til det garantier sier, men en garanti kan ha krav om at man må følge servicer, slik at man for eksempel tidlig kan avdekke rust. Du bør derfor sjekke hva rustgarantien du har fått med bilen faktisk gir deg og så ta det opp med BMW. Hvis det ikke står noe om oppfølging fra kjøpers side så er det noe du kan klage på, og vi kan hjelpe deg. Her kan du lese mer om feil ved en bil. 


Vennlig hilsen
Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og vi hjelper deg med å løse ditt forbrukerproblem gjennom råd, veileding og mekling hvis du og selgeren blir uenig. 

Du finner mer informasjon på forbrukerrådet.no

Følg oss på facebook/forbrukerradet og twitter/forbrukerradet 

 

 

 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Brukthandel på nettet

Reparerer sykkel (colourbox.com)

Dessverre går ikke handelen på nett alltid som du kunne håpe. Den billige sykkelen viste seg å være ødelagt, Prada-brillene er falske og selger er borte. Her får du råd og veiledning slik at kjøpet blir så trygt som mulig.

Les mer

Dette må du vite når du skal kjøpe bil

Kjøpe bil? (ung.no)

Skal du kjøpe din første bil, men lurer på hva du må huske på? Ta det med ro! Vi har tipsene du trenger.

Hvis du setter av god tid på undersøkelser før kjøp, minsker du risikoen for problemer etter at du har kjøpt bilen. Vi forklarer deg hva du bør bruke tid på.

Les mer

Hva er forskjellen på Forbrukerrådet og Forbrukertilsynet?

Forbrukerrådet

Mens du kan klage på varer og tjenester til Forbrukerrådet, skal du henvende deg til Forbrukertilsynet når du skal klage på reklame og annen markedsføring som du mener er villedende eller feilaktig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett