Hopp til hovedinnholdet

Kan en kjøper angre?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Jeg har solgt et deksel gjennom Finn.no. Ettersom jeg driver med droppshipping blir varen sendt fra Kina og jeg informer derfor i annonsen om en frakt tid på 3-4 uker. Nå klager en av kjøperne mine på at varen hans bruker for lang tid (ennå det ikke har gått en uke ennå). Han ønsker nå å returnere dekselet når han får det. Er jeg forpliktet til å ta imot retur? Jeg leste nemlig på forbrukerrådets nettsider om unntak fra angretten og et av unntakene var: -Det du kjøper på nettsider som formidler salg for andre. Gjelder dette Finn.no da? https://www.forbrukerradet.no/forside/angrer-du-pa-et-kjop/

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

På sider som bare annonserer varer, men hvor du som forbruker ikke betaler for varen, har den som kjøper ikke kjøper angrerett.  Det vanskelig å si at du som 15-åring er en næringsdrivende, selv om du tjener på videresalget. Kjøper du av en privatperson så har du heller ikke angrerett. Vi håper du og kjøperen blir enige. Blir det ingen løsning mellom deg og kjøper så kan forbrukerrådet mekle i saken.


Vennlig hilsen
Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og vi hjelper deg med å løse ditt forbrukerproblem gjennom råd, veileding og mekling hvis du og selgeren blir uenig. 

Du finner mer informasjon på forbrukerrådet.no

Følg oss på facebook/forbrukerradet og twitter/forbrukerradet 

 

 

 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan handle trygt på nettet

Netthandel kan være en billig og rask måte å handle gaver og ting til deg selv på. Her får du tips for å unngå nettfellene!

Les mer

Brukthandel på nettet

Reparerer sykkel (colourbox.com)

Dessverre går ikke handelen på nett alltid som du kunne håpe. Den billige sykkelen viste seg å være ødelagt, Prada-brillene er falske og selger er borte. Her får du råd og veiledning slik at kjøpet blir så trygt som mulig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett