Hopp til hovedinnholdet

Tips til å bli bedre kjent med gutter

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei jeg er ei jente på 17 år. Jeg har aldri hatt kjærste eller sex. Er dette unormalt? Jeg føler at alle andre har hatt sex eller har kjærste og synes det er flaut og skummelt å være den eneste som ikke har hatt det. Det bor få folk i byen jeg bor i, og jeg kjenner heller ikke så mange folk, derfor kommer jeg neppe til å ha verken sex eller kjærste før etter videregående. Jeg synes det blir ekstremt flaut om jeg får kjærste når jeg er 21 feks og må si at jeg er jomfru. Jeg begynner å bli desperat etter å få kjærste og synes plutselig «stygge» folk er fine. Har dere noen tips til hvordan jeg kan bli bedre kjent med gutter?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Først vil jeg gjerne understreke at det er normalt å ikke ha hatt kjæreste eller sex når man er 17 år. Det er flere ungdommer som er over 20 år før de har sex eller kjæreste. Flere har bare en kjæreste som de har sex med og gifter seg med.

På sex og samfunn sine nettsider kan du lese om det å ha sex for første gang.

Det å flørte og få kontakt med gutter er en treningssak. Prøv gjerne å få gutter interessert i deg selv om du ikke vil bli kjæreste med dem. Prøv også å komme i kontakt med noen på datingsider på nettet. Mange treffer en kjæreste på nettet, men vær kritisk til hvem du har kontakt med via sosiale medier sånn at du ikke blir lurt. Prøv å fokusere mest på å bli kjent med andre, så dukker kanskje en gjensidig forelskelse litt mer plutselig opp.

Se også vedlagte artikler. Kanskje du finner noen tips der som passer for deg?

Lykke til med kjærligheten.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Å ikke ha kjæreste

ikke kjæreste (colourbox.com)

For mange er det rett og slett ikke rett å ha kjæreste. Kanskje er det bare ikke rett tidspunkt, kanskje har man ikke tid, eller kanskje man bare liker friheten med å være singel!?

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Jeg har aldri vært forelsket

Jente står inntil veggen og tenker (colourbox.com)

Noen ganger kan det virke som om alle rundt deg er forelsket, men hva skal du gjøre når du ikke opplever å bli forelsket selv? Er det unormalt? Og hva skal til for å bli forelsket? 

Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Dating på app

Mobiltelefon i hånda (colourbox.com)

Har du lastet ned en app der du kan matche og snakke? Har du kjent på hvordan selvtilliten din styres av tilbakemelinger du får? Jente, 16 år deler sin erfaring med en app for matching og gir deg råd for hva du gjør når spørsmålet om "nudes" kommer.

Skrevet av jente, 16 år

Les mer

Nettkjærester

SMS-flørting (colourbox.com)

Noen har kjæreste de bare har pratet med på nettet. Det kan være fint, men det kan også by på noen utfordringer. Vet du hva du bør tenke over hvis du har nettkjæreste?

Les mer

Slik unngår du å bli lurt på nettet

Jente lurt på nettet (colourbox.com)

Her får du de beste rådene for å unngå å bli lurt på nettet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse