Hopp til hovedinnholdet

Rettigheter ved kjøp av telefon på Finn

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg ha kjøpt en telefon i oktober på finn uten kvittering. Alt gikk greit helt frem til februar, da blei telefonen min låst... Jeg sa ifra til han som jeg kjøpte det av med engang at telefonen min ble låst og at jeg ikke kun ringe med den lenger. På den tiden trodde jeg at selgeren hadde sperra den. Da fant jeg ut at han hadde selv kjøpt den av en annen fyr. jeg prøvde å finne ut hva som ha egentlig skjedd med telefonen, da jeg fikk så mange forskjellig svar. Dette tok da nesten tre måneder etter den ble først sperra. Telefonen blei meldt stjålet av telenor og nå ha jeg skrevet til han som jeg kjøpte det fra at jeg vil heve kjøpe da de fra både telenor og politiet mener at jeg ikke kommer noe videre. Nå lurer jeg på om jeg kan kreve hele kjøpssummen som er på 3900kr. han ville gir meg først 1500kr og nå mener han at maks prisen for at han vil betale for telefonen er 2500kr. er dette lov? Hva skal jeg gjøre? Takk på forhånd :) trenger svaret veldig fort!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Når du kjøper fra en privatperson, er det kjøpsloven som gjelder. Du har rett på å få den varen dere har avtalt og ellers det du kan forvente av en brukt mobil. 

Hvis selger har holdt tilbake viktige opplysninger om mobilen, gitt feilinformasjon eller mobilen faktisk ikke er mulig å bruke i det hele tatt, kan du ha rett på å få alle pengene dine igjen.

Vi anbefaler deg å klage skriftlig til selger hvor du beskriver hvorfor du er misfornøyd med kjøpet og at du ber om kjøpesummen tilbake. Ved heving av kjøp er utgangspunktet at kjøper skal levere tilbake tingen mot at selger gir tilbake kjøpesummen.

Hvis dette ikke løser saken, har du mulighet til å klage inn saken til oss for mekling. Det gjøres vi vårt elektroniske klageskjema som du finner her.

Lykke til! :)

Vennlig hilsen
Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og vi hjelper deg med å løse ditt forbrukerproblem gjennom råd, veileding og mekling hvis du og selgeren blir uenig. 

Du finner mer informasjon på forbrukerrådet.no

Følg oss på facebook/forbrukerradet og twitter/forbrukerradet 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Brukthandel på nettet

Reparerer sykkel (colourbox.com)

Dessverre går ikke handelen på nett alltid som du kunne håpe. Den billige sykkelen viste seg å være ødelagt, Prada-brillene er falske og selger er borte. Her får du råd og veiledning slik at kjøpet blir så trygt som mulig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett