Hopp til hovedinnholdet

Ødelagt skjerm på mobilen

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, en venn av meg knuste mobilskjermen min, den fungerer fortsatt, men er sprukket opp, spesielt i det ene hjørnet. Hun skulle dytte meg på tull uten å se at jeg holdt mobilen, den datt med skjermen ned og knuste. Jeg har ikke direkte bedt om erstatning, men sagt hva det koster å bytte den, men da svarte hun at den funker helt fint og at derfor skal hun ikke betale noe. Jeg mener det er urettferdig siden hun forårsaket skaden, og at skaden gjør det mer sannsynlig at den blir mer ødelagt uten at den blir fikset. Kan jeg kreve erstatning? Og hvis jeg kan kreve økonomisk erstatning, er jeg da nødt til å bruke pengene på å fikse skjermen? Mvh.

Besvart 04.04.2019 11:49
 

Svar
Hei

Jeg forstår at du ønsker å få ordnet mobilen din. Ut fra hva du skriver ser dere litt ulikt på saken. Du ønsker hun skal ta ansvar for det som skjedde og betale det det koster å ordne skjermen. Hun mener hun ikke skal betale noe siden den fungerer. Noen ganger kan det være greit å be om hjelp når man ikke klarer å ordne opp i konflikten selv. I www.konfliktraadet.no kan dere få snakke med nøytrale meklere som hjelper dere i prosessen med å komme frem til en god løsning for begge to. Det koster ikke noe å bruke Konfliktrådet. Hvis du kontakter de, vil de kontakte den andre parten for å høre om hun vil treffe deg. Hvis begge to ønsker det, vil en mekler få saken. Han/hun vil kontakte deg og du får ha et møte med mekler uten den andre tilstede, det kalles formøte. Her får du vite litt om hvordan møte vil foregå, og du kan fortelle litt om saken. Så blir dere enig om en dag for å treffe den andre parten. Her vil begge lytte til den andre, du forteller om dine tanker rundt det som skjedde og hva du tenker kan være en god løsning. Det samme får hun. Sammen finner dere forhåpentligvis en god løsning.


Lykke til!

Hilsen Konfliktrådet i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Konflikter kan løses

Konfliktrådet

Han sier han skal banke skitten ut av meg. Hva skjer om butikken finner ut at jeg har stjålet? Sykla inn i en bil, og det ble merker. Ble trua, men saken ble anmelst

Mange får hjelp av konfliktrådene. Vi har samlet noen typiske spørsmål og svar her, husk at konfliktrådet kan være til god hjelp i en konflikt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker