Hopp til hovedinnholdet

jeg har et ungdomskort som ikke kan brukes på nettet

16 år
 

Spørsmål

Jeg har ungdomskort (bankkort) fra Sparkebank 1 Telemark, dette kan da ikke overtrekkes og ikke brukes over internett (online). Men flere på min alder (og yngre) har ungdomskort de kan bruke online, og dette fortviler meg! Jeg mangler de inngraverte sifrene på mitt bankkort og at det aktiveres så det kan brukes online. Jeg har hørt at jeg kan få banken min til å endre dette. Da jeg fikk kortet måtte begge mine foreldre bli med og samtykke/skrive under på at jeg fikk bankkort. Hvis jeg skal få banken til å gjøre dette, må jeg ha med dem den gangen og da? Og hvordan skal jeg gjennomføre det? Må jeg bare dra ned til banken, trekke kølapp og få dem til å behandle kortet mitt for å så få det tilsendt tilbake i posten? Kan jeg da miste beløpet jeg har på kortet hvis noe gå galt? Jeg ønsker virkelig å bruke mitt kredittkort online, da jeg ikke er avhengig av å låne min foreldrers kort. Jeg vil også legge til at jeg kun handler på trygge nettsider, som enten har "ordentlige" butikker i virkeligheten eller som jeg vet mange/noen jeg kjenner har handla fra.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Du beskriver et ungdomskort med begrensninger, nettopp for å beskytte mot bruk og overbruk av kortet.

 

De fleste ungdomskort har begrensninger på nettbruk.

 

Dersom du skal kunne endre på korttype, må du ha aksept fra foreldrene dine.  Du kan ringe dem for mer informasjon om hva som gjelder for din bank. Det enkleste er å gå sammen med en av dem i banken, om de tillater endring av kort.

 

I de fleste banker må man trekke kølapp og vente på tur.

Om du endrer korttype, vil du sannsynligvis få det tilsendt i posten.

 

Det er dessverre mye nettsvindel. Anbefaler deg uansett å lese artikkelen Hvordan handle trygt på nett.


 

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan handle trygt på nettet

Netthandel kan være en billig og rask måte å handle gaver og ting til deg selv på. Her får du tips for å unngå nettfellene!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett