Hopp til hovedinnholdet

Jeg er 15 år og begynner å få følelser for en på 22. 

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg er ei jente på 15 år som jeg trooooor begynner å få litt følelser for en gutt på 22 år. Alle sier det ikke funker osv, men han er ikke sånn. Han presser meg aldri til å gjøre ting jeg ikke vil. Problemet er at alle missliker det og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. For jeg vet ikke om jeg egenlig vil eller ikke...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Mange jenter opplever å bli forelsket i gutter som er en del eldre enn dem selv. Det er flott at denne gutten ikke presser deg til å gjøre ting du ikke vil, og han er sikkert en veldig grei gutt. Men når det er å stor aldersforskjell mellom dere, er nok ikke et forhold noen god idé. En 15-åring og en 22-åring er på ganske forskjellig sted i livet, og er ute etter forskjellige ting i et forhold. I tillegg har han i motsetning til deg lov til å drikke alkohol, komme inn på utesteder og kjøre bil, og er over den seksuelle lavalder. Det vil si at det vil være straffbart for han å ha sex med deg så lenge du er under 16 år. Så mitt tips til deg er å prøve å glemme de følelsene du har for han og heller finne deg noen som er på samme alder som deg. Les også artiklene under.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell