Hopp til hovedinnholdet

Forelsket i en vikar på skolen, hva skal jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har vært veldig sterkt forelsket i en vikar vi har hadd på skolen i 1år nå.. Jeg snakker ofte me han på fb, av og til svarer han å av og til ikke. Men jeg klarer bare ikke å slutte å snakke ti han. For en stund siden så truet jeg han med å ta livet mitt å han SA d jo selvfølgelig til foreldrene mine, men jeg sa unnskyld å han sa d går bra, men jeg er redd for at jeg plager han for mye å at han er sur på meg selv om han sier han ikke er det. Å jeg bynner å tenke om jeg faktisk skal ta livet mitt. Dette er veldig tungt for meg, dere kan si hva dere vil men jeg tror ikke d er noen andre som har d så tungt som meg når d gjelder dette.. Kan jeg få noen tips? Ikke bare si at det er helt normalt å at d går over osv, d årer jeg ikke å høre på mer. Han er 7 år eldre enn meg å han er sammen med 3 meningen min så d er extra tungt.. Men hvorfår tror du han sa d til mamma? Fordi han var redd for at jeg sku gjøre d eller bare for å være slem? Å jeg vill helst ha mange gode tips.. For jeg vet ikke hvor lenge jeg holder ut.. Håper på raskt svar..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Han sa det selvsagt til moren din fordi han var redd for at du faktisk skulle ta ditt eget liv! Det er helt redd å fortelle foreldrene om det når man får vite slike ting, slik at de kan prate med deg og prøve å forhindre det. Når noen sier at de tenker på det er det et klart varseltegn og da må man gjøre det man kan for å hjelpe. Han gjorde det nok ikke for å være slem mot deg. 

Det jeg reagerer på er at du faktisk prater med læreren din på facebook og snakker om slike ting. Jeg skjønner at du har følelser for han, men det er viktig å huske på at han er læreren din. Grunnen til at han av og til ikke svarer deg er nok fordi han synes det er ubehagelig å skulle snakke med elever på facebook. Det er litt for personlig for et elev-lærer-forhold, og det er ikke vanlig. Jeg tror du skjønner selv at det aldri kan bli noe mellom dere. For det første er han læreren din og har ikke lov til å involvere seg med deg. For det andre er han 7 år eldre enn deg. For det tredje har han kjæreste, og er dermed utilgjengelig uansett om de andre faktorene ikke hadde vært der. Det er ikke noe du kan gjøre for at dere skal kunne bli sammen. Det eneste du kan gjøre nå er å prøve å gjøre ting litt mer behagelig for dere begge to på skolen. Jeg vil tro at han synes det er veldig vanskelig å forholde seg til deg når du snakker med han på facebook og tydelig viser interesse for han. Han skal prøve å holde et litt mer profesjonelt forhold til deg, og du gjør det vanskelig for han. 

Jeg ser at dette er veldig vanskelig for deg også, men jeg er nok nødt til å råde deg om å prøve å legge litt lokk på det. Du vet at det ikke kan bli noe mellom dere, så det er ikke noe poeng i å prøve på det heller. Du får heller bare beundre han på avstand og prøve å ikke gjøre uttrykk av følelsene dine. Da kommer det til å bli mye lettere for dere begge å prate med hverandre på skolen. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelska i læreren

Forelska i læreren? (ung.no)

Den kjekke lærervikaren får deg til å glemme både matteformler og vennedrama. Fotballtreneren sier alltid noe hyggelig til akkurat deg, og det kribler i magen når du skal på trening. Lederen på ungdomsklubben er det søteste du har sett, og eneste grunnen til at du går dit. Mange har opplevd lignende 'håpløse' forelskelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell