Hopp til hovedinnholdet

Hvordan manne seg opp til å snakke med jenter? Hvordan begynne samtalen?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei Har et problem når det kommer til det med jenter. Føler at jeg ikke kan snakke med dem. Får en sånn ekkel følelse i magen bare når jeg ser en jente. Kjenner at jeg ikke vet hva jeg skal si. Du aner ikke hvor mye lyst jeg har til å klare å snakke med jenter. Har veldig lyst på en kjæreste. Hvordan kan jeg klare å manne meg opp til å begynne å snakke med dem? Har utrolig dårlig selvfølelse når det kommer til dette. Hvordan kan jeg begynne samtalen for eksempel?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Veldig mange synes det er skummelt og litt ekkelt å skulle snakke med jenter - spesielt hvis det er noen man liker! Man er redd for å dumme seg ut og vil ikke si noe feil, så man ender opp med ikke å si noe i det hele tatt. Det er bare dumt! Det er bedre å si noe teit enn ikke å si noe i det hele tatt. Jenter får et positivt inntrykk av gutter som tør å ta kontakt og er utadvendt. Jeg vil anbefale deg å bare presse deg selv til å gå bort til jentene. Du trenger ikke ha planlagt i detalj hva du skal si, men det er greit å ha tenkt ut noen spørsmål du kan stille om samtalen går i stå.

Du må selvsagt starte med å si hei. Spør dem om hvordan det går, hvordan de har det, tenk over om du har noe å si som passer til situasjonen - på skolen kan du spørre om hva de holder på med, om de fikk til den oppgaven etc. På bussen kan du spørre dem hvor skal og lignende. Nå vet jeg ikke om du snakker med jenter som er bekjente av deg, eller jenter du tilfeldigvis ser på bussen eller lignende. I første tilfelle kan du prøve å snakke om noe dere har til felles. Det kan være venner, fag på skolen, fritidsaktiviteter, steder, familie og lignende. I siste tilfelle må du bare improvisere. Da er det ofte vanskelig å finne på noe å si, og spesielt vanskelig å finne en unnskyldning til å ta kontakt. Husk på at man ikke trenger en unnskyldning for å ta kontakt - det er flatterende for jenter at gutter tar kontakt med dem bare fordi de har lyst, fordi jenta så søt eller hyggelig ut. 

Jeg legger ved en artikkel med tips om ting man kan snakke om. Generelt handler det bare om å presse seg selv til å ta de der første setningene. Man trenger ikke snakke så lenge hver gang, men med det samme man har opprettet en kontakt blir det lettere og lettere for hver gang man snakker sammen. Du kan starte med å bare si hei til jenta når du går forbi henne og se henne! SMIL! Da vet hun hvem du er og at du har lagt merke til henne, og det blir mer naturlig å snakke med henne etter hvert.  

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flørting/sjekking
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flørting/sjekking