Hopp til hovedinnholdet

Jeg holder på med en som har kjæreste. Hva skal jeg gjøre.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 14 år som har litt problemer nå. Jeg tror jeg har blitt forelsket i en som er noen år eldre enn meg. Vi har snakket utrolig mye på snapchat og meldinger, å han skriver at jeg er fin, pen, deilig å alt det der veldig ofte. Også husker jeg at jeg sendte bilde på snapchat til han uten sminke å da sa jeg at jeg var så stygg nå, fordi jeg hadde ikke sminke.. men da sa han '' pen uansett du, beste!' Så det var vel da jeg begynte å tenke veldig mye på han og tilslutt fikk følelser for han. Vi møttes får noen dager siden, Å da hadde vi sex! Var ikke planlagt i det hele tatt. men det bare skjedde! Men jeg angrer ikke!! Fordi jeg var fult klar over hva som kom til å skje når vi først begynte å jeg følte meg klar. MEN det store problemet er at han har dame, han har vært sammen med hu i noen mnd. nå. Men har skrivet søte å koselige meldinger til meg uansett.. Men det jeg lurer på, Hva skal jeg gjør nå? Han sier han vil møte meg igjen, og jeg vil jo virkelig møte han også! Å forresten jeg kjenner ikke dama hans noe særlig godt, bare vet hvem hun er! Vennene mine tror at han kanskje bare bruker meg får å få ''noe'' vis dere skjønner hva jeg mener.. Å de syns jeg bør holde meg unna han, men jeg har så sterke følelser får han at jeg ikke klarer det. Men det han driver med kalles det utro? Å hva skal jeg gjør nå? Håper virkelig på svar!:-)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet. Jeg skjønner at du er litt usikker på hva som er riktig å gjøre når han du holder på med har kjæreste. Det at han sender meldinger til deg og har sex med deg kan absolutt kalles å være utro. Så lenge han er sammen med en annen, vil det jo ikke kunne bli noe mer mellom dere, i tilegg til at det dere går bak ryggen på kjæresten hans. Selv om du ikke kjenner henne, er det dårlig gjort å holde på med kjæresten hennes.

Du skriver ikke noe om hvor mye eldre enn deg han er, men hvis aldersforskjellen mellom dere er stor, er ikke det noe god utgangspunkt for et forhold. Det er også sånn at den seksuelle lavalder i Norge er 16 år, og hvis han er 16 eller eldre, er det ulovlig og straffbart for han å ha sex med deg. 

Jeg synes du skal ta en prat med denne gutten og si at enten så må han slå opp med kjæresten sin og velge deg, ellers så må dere to slutte med det dere driver med. Hvis han velger deg er jo det hyggelig, men hvis ikke er nok det beste at du prøver å komme deg over han. Jeg legger ved noen artikler som kan være nyttige for deg.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell