Hopp til hovedinnholdet

Blir forelska i mye eldre menn, hva skal jeg gjøre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal formulere dette spørsmålet. Men jeg har det sånn at jeg blir utrolig fort betatt av Gutter, men serlig de litt eldre. Jeg er 15 år, men blir lite tiltrukket av de som er gjevnaldrene eller 2,3 eller 4 år eldre. Jeg blir bare så utrolig tiltrukket og betatt av menn mellom 20-30 år. Jeg vet ikke helt om dette er normalt, mange av mine veninner synes jo også at eldre menn er kjekke, men jeg blir litt mer ¨forelsket¨. For eksempel er jeg utrolig betatt av fotballtreneren min, flere av lærerene mine og til og med enkelte foreldre. Innerst inne vet jeg at det aldri kan bli ¨noe mer¨ fordi de ser sikkert på meg som mye mindre, men jeg føler jeg er så mye eldre i hodet. Dette er egentlig litt flaut å skrive, men av og til hender det at jeg kan bli litt små kåt på skolen! Så plis hjelp meg! Hva skal jeg gjøre? mvh Frustrert jente

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er bra at du i det minste skjønner at det ikke kan bli noe mer mellom dere. Det er viktig. Når det er sagt så vil jeg ikke tro at du er forelsket i fotballtreneren og mange av lærerne dine. Jeg vil tro at du er betatt av dem, synes de er kjekke og interessante. Den følelsen av forelskelse sitter litt dypere. Det er helt normalt å kunne være betatt av eldre menn som man omgås mye, men det er viktig at man tenker på det som at du bare er betatt av dem. At du fascinerer deg over dem og ser opp til dem. 

Når det er sagt så tror jeg du vil ha godt av å være mer sammen med de på din egen alder. Bli med på ting, se på gutter og se om det er noen du kan synes er interessante. Bli kjent med dem og gi dem en sjanse. Man blir ikke så fort forelsket, det er noe som kommer når man har vært en del sammen med en gutt og man begynner å bli glad i han, men man kan oppdage at man er interessert i en person. Prøv å gi guttene på din egen alder en sjanse. Det er ingenting galt i å forelske seg i noen som er to-tre år eldre, men du bør prøve å unngå å henge deg opp i de veldig mye eldre mennene. 

Les den artikkelen jeg har lagt ved. Du vil nok kjenne deg igjen i noe av det.

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelska i læreren

Forelska i læreren? (ung.no)

Den kjekke lærervikaren får deg til å glemme både matteformler og vennedrama. Fotballtreneren sier alltid noe hyggelig til akkurat deg, og det kribler i magen når du skal på trening. Lederen på ungdomsklubben er det søteste du har sett, og eneste grunnen til at du går dit. Mange har opplevd lignende 'håpløse' forelskelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell