Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg klare å gi slipp på han?

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei! Jeg trenger virkelig hjelp. Jeg må rett og slett prøve å komme meg over min største kjærlighet, men jeg får det ikke til. Jeg er 15 år og er forelsket i en gutt/mann som snart blir 20. Han har dessverre kjæreste og mamma sier at jeg ikke får være sammen med så ¨gammle¨ gutter. Men jeg synes det er utrolig vanskelig å gi slipp på følelsene. Det går ikke en dag uten at jeg tenker på han eller ser på bilder av han. Han er ikke den peneste gutten på jord, men jeg bare elsker personeligheten hans og jeg blir bare så rar når jeg er i nærheten av han. Dette hindrer meg i å ¨føle¨ noe for andre gutter. Men jeg klarer bare ikke gi slipp på han, så har dere noen tips til hva jeg kan gjøre? fordi jeg er så forelsket at det gjør vondt! Hilsen en betatt jente

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

For det første så må du nok bare innse at dette kan ta tid. Og det er nok ikke denne forelskelsen din som hindrer deg i å føle noe for andre gutter. Møter du noen som interesserer deg kommer du nok til å like dem og ønske å bli bedre kjent med dem uavhengig av han her andre gutten. 

Det jeg først synes du kan gjøre er å prøve å unngå å se på bilder av han. Du skal prøve å tenke minst mulig på han og da hjelper det ikke å se på bilder av han hele tiden. Om du f.eks. er venn med han på facebook og sliter med å komme over han bør du enten slette han eller i det minste "skjule" han slik at hans oppdateringer ikke kommer opp hos deg. Begynn å være mer sammen med venner og prøv å unngå å sitte hjemme alene med tankene dine. Dra ut, møt folk og vær med på ting! Du møter ikke andre gutter om du ikke er åpen for det. Snakk med vennene dine slik at de kan hjelpe deg med dette - både ved å lytte til deg, være der for deg når du er lei deg og ta deg med på ting. 

Du kan også lese de artiklene jeg har lagt ved om kjærlighetssorg og se om du finner flere tips der. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell