Hopp til hovedinnholdet

Jeg er 18 år og sammen med en på 32. Bør jeg gjøre det slutt?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en 18 år gammel jente, og har hatt en kjæreste i ca en uke, som er 32 år. Selv føler jeg at vi er på samme nivå, mentalt sett, og føler egentlig ikke at noe er feil. Jeg er jomfru, og har sagt til ham at jeg ikke er klar for et seksuelt forhold, noe han respekterer. Vi har ikke kjent hverandre veldig lenge, noen måneder, men vi ble forelsket i hverandre ganske raskt etter at vi møttes. Han er den absolutt snilleste og søteste personen jeg vet om, og vi elsker hverandre dypt. Vi er klar over den store aldersforskjellen i forholdet, og vi har snakket om det. Vi har lyst til å være sammen, og han har allerede snakket om det til sin familie. Forholdet er helt akseptert i hans familie, men jeg har ikke sagt noe enda til mine foreldre. Jeg er ikke sikker på hvordan de kommer til å reagere. Hvordan skal jeg si det? Gjør jeg noe feil? Burde jeg gjøre det slutt, i respekt for min familie? Eller burde vi vente til jeg blir 20, og bli offisielt sammen da?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er veldig hyggelig at du har møtt en du liker så godt, og at dere er så glade i hverandre. Jeg skjønner at det kan føles greit når dere er på samme nivå mentalt. Men allikevel så synes jeg at aldersforskjellen mellom dere er veldig stor. 14 år er mye, spesielt når du er på den alderen du er nå. Selv om det kan virke som dere har mye felles, er dere på helt forskjellig sted i livet, og er nok ute etter forskjellige ting i et forhold. Jeg anbefaler deg å tenke deg godt om i forhold til hva du skal gjøre, og jeg synes det kan være lurt at du tar en prat med foreldrene dine om dette. De kjenner deg jo aller best, og kan sikkert komme med noen gode råd. Jeg ser ingen grunn til at det skal være bedre å holde et slikt forhold skjult i to år. Det beste er som oftest å være ærlig og snakke ut om ting.


Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell