Hopp til hovedinnholdet

Er det dumt å være forelsket i en gutt som er seks år eldre enn deg selv?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei :) Jeg skulle vær med pappa og hjelpe en gamel vennn (aldri møt han før) og sønnen på 22 var der en liten stund, og så dro han på jobb igjen. Jeg la han til på Facebook fire uker etter på, han spurte hvem jeg var og da begynte vi å prate, han ga mobil nr. sitt og vi har pratet i over en måndet nå. Er det dumt å være forelsket i en gutt som er seks å eldre en deg selv?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

På noen måter kan det være dumt, ja. Det er større sjanser for å bli såret, det er større sjanser for at det ikke blir noe av og at dere ikke blir mer enn venner - og det er større sjans for at det ikke kommer til å vare om dere først blir sammen. 

Dette er selvsagt ingen vitenskap, men det er vanskeligere å få et forhold til å fungere når det er så stor aldersforskjell. Man er på helt ulike plasser i livet og vil forskjellige ting. Dette kan du lese mer om i den artikkelen jeg har lagt ved.

Spørsmålet er egentlig bare om du vil fortsette å flørte med han for å finne ut om det kan bli noe mellom dere, eller om du vil gi deg mens leken er god og unngå å bli enda mere såret. Hvis du har tenkt å fortsette å prøve burde du i alle fall prøve å lure ut av han noen hint på om han liker deg bare som en venn eller om han er interessert i noe mer. Og om det først skulle bli noe mer så vil jeg be deg om å ikke gi han alt på en gang og være helt sikker på at han ikke bare er ute etter sex eller en kortvarig flørt. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell