Hopp til hovedinnholdet

Jeg og bestevennen min likte samme gutt, og nå er jeg sammen med han. 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har en bestevenn som liker samme gutten i klassen vi vet begge at vi liker samme gutt! Men vi lagde en deal om at den han liker skal få bli sammen med han men så sa han at han likte meg og besteveninna mi er lei seg men tenkte at han likte meg så da skulle jeg og han bli sammen så snakka hu med han og nå er vi sammen. Men nå er venninna mi redd for at jeg bare skal tenke og prate om han som hun er forelska i som er kjæresten min! Og hun er veldig lei seg og jeg vil ikke slå opp med han pga. Jeg har likt han i 2år nå! Hva skal jeg gjøre????

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du må ta en ordentlig prat med bestevennen din. Spør hva hun egentlig tenker om situasjonen. Dere lagde jo en deal om at den han likte skulle få bli sammen med han, så du har full rett til å få være kjæresten hans. Likevel er det utrolig viktig å sette vennskap først når man er så unge som dere er. Snakk derfor med henne. Forklar at du har likt han i to år, og at det derfor er veldig vanskelig for deg å slå opp med han. Dersom hun tror hun ikke klarer å være sammen med deg så lenge du og han er sammen synes jeg du må vurdere situasjonen på nytt. Som sagt synes jeg venner er viktigst i din alder. 

Likevel er det jo mulig å få begge deler til å gå. Snakk med bestevenninnen din. Fortell henne at du ikke skal snakke så mye om han for å skåne hennes følelser. Det er jo opp til deg hvordan du ønsker å takle situasjonen, og jeg tror det kan gå fint om du er veldig obs på hennes følelser og tanker om situasjonen.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse