Hopp til hovedinnholdet

Hvor stor aldersforskjell er sosialt akseptert?

Jente 17 år
 

Spørsmål

hvor høyt, eller lavt for den saks skyld, er det sosialt akseptablet å godta at alderforskjellen på deg og en potensiell kjæreste er? jeg er 17, er det liksom greit å date en som er 20-25? eller en som er 14? hvor bør den grensa gå?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Sosialt akseptert vil jeg si at er 3, kanskje 4 år. Som jente tror jeg det vil være så høyt du kan gå uten at folk reagerer veldig på det. Tradisjonelt er det vanlig at gutten er eldre enn jenta i et forhold - eller at begge er like gamle. Derfor tror jeg nok folk vil reagere mer på om du er sammen med en gutt som er mye yngre enn deg. Et år yngre vil nok gå relativt ubemerket, men mye mer enn det tror jeg mange vil reagere på.

Når det er sagt så er det ikke andre som skal bestemme hvem du skal være sammen med. Det handler jo først og fremst om hva du synes er greit og føler går bra og hva du synes er uakseptabelt. 

Jeg legger ved en artikkel om aldersforskjell i kjæresteforhold. Det er en del utfordringer man kan støte på når man dater eller er sammen med en som er mye yngre eller eldre - noen av dem er diskutert i denne artikkelen. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell