Hopp til hovedinnholdet

Lesbisk jente, hvordan få kontakt med en kjæreste ?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Jeg er da atten, lesbisk og har en svak aspergersdiagnose. Jeg har trent opp mye, men har nå kastet meg ut på en ny arena der jeg må innse at jeg er relativt håpløs. Jeg vil prøve å få meg kjæreste. På grunn av litt for mange problemer i livet mitt tørr jeg ikke si noe til foreldrene mine, fordi jeg er redd for at det skal tippe over for dem, men vennene mine vet om det. Jeg fikk da forslag om å prøve å skaffe meg en profil på Gaysir.no, noe jeg har gjort også. Dette er snart to år siden, og fremdlese så sliter jeg noe vannvittig. Jeg aner rett og slett ikke hva jeg driver med, og feiger ut og forlater siden en måned om jeg driter meg ut eller blir sjekket opp av feil folk, fordi jeg ikke vet hvordan jeg skal takle det, og er livredd for å såre noen. Jeg har heller aldri tatt kontakt med noen selv. Har du noen råd eller tips til hva jeg kan gjøre eller si? Er det noen typiske "hint" som jeg burde være obs på?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 18 år
 
Så fint at du har funnet ut at du liker jenter, og har lyst til å utforske dette med kjæresteforhold.
Som du skriver er du ute på en ny og ukjent arena. Da er det ikke alltid så lett å vite hvordan man skal gå frem for å finne den rette.
For noen kan nettet være en super arena å bli kjent med andre. Likevel kan det for andre kjennes problematisk fordi man ikke helt forstår kodene. Dette er du ikke alene om, selv om du i tillegg kan ha noen ekstra utfordringer. Men som du skriver har du trent mye, så bra!
Jeg vet ikke om du tidligere har vært i kontakt med Skeiv ungdom? De har ulike lokallag rundt omkring i landet som arrangerer sosiale treff og sammenkomster. Her kan det derfor være lettere å få kontakt med noen ansikt til ansikt, nettopp for i større grad bli kjent med den andre direkte. Du kan gå in på www.skeivungdom.no for mere info.
Noen ganger må man bare hoppe i det, selv om man kanskje opplever å tabbe seg ut. Det gjør vi alle innimellom! Dette kan gi verdifull erfaring som du kan bruke videre.
Jeg tenker det i starten kan være lurt av deg å se på de ulike annonsene sammen med noen du kjenner, samt stoler på? Kanskje kan noen venner hjelpe deg, eller kanskje kan du henvende deg til helsesøster på skolen der du går? Det er vanskelig å si noe generelt om hva du skal se etter, da alle annonser på Gaysir er forskjellige.
Andre du kan søke konkrete råd fra, er Ungdomstelefonen og YouChat. Her svarer andre ungdommer som selv har vært i samme situasjon som deg. Legger ved noen artikler du kan se på.
Ønsker deg masse lykke til!

Hilsen Ingun 

 

Helsesøster
Helsestasjon for Lesbisk, Homofil, Bifil og Trans ungdom,

13-30 år.
lhbt@bga.oslo.kommune.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket i en med samme kjønn og trenger noen å snakke med?

Jente ringer (colourbox.com)

Forelsket i en med samme kjønn? Usikker på din identitet eller seksualitet? Prat anonymt med noen som har vært der før deg.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjæreste
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjæreste