Hopp til hovedinnholdet

Har møtt en gutt på nett som er fire år yngre.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg befinner meg i et dilemma, som jeg ikke vet hva jeg skal gjøre med. Jeg tørr heller ikke snakke med noen om dette, så jeg håper jeg får svar. Jeg er en kvinne på 20 år som har chattet med en gutt over nettet en god stund nå. Han bor i Trondheim og jeg bor i Oslo. Vi snakker om alt, og begge føler vi er forelsket til tross for at vi enda ikke har møttes. Jeg tenker på han hele tiden, og han gjør det samme. Vi har begge utrolig lyst til å møtes... Problemet er at han bare er 16 år! Jeg er 20 og han er 16... Jeg synes dette er så utrolig kjipt fordi folk vil komme til å ha fordommer mot dette. Han prøver selvfølgelig å overbevise meg om at alder ikke betyr noe og gir da eksempler til at moren hans er 7 or eldre enn hans far. Han sier han elsker meg og vil møte meg, og at han ikke bryr seg om hva noen andre skulle si. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med dette. Jeg er utrolig forelsket i han, men jeg er redd! Er dette for stor aldersforskjell? da hvertfall siden jeg er dame og han er mann? Jeg kjenner ingen som dater yngre gutter og har derfor ingen å snakke med dette om. Kunne dette forholdet fungert? Plis hjelp meg!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet. Så hyggelig at du har funnet en du har fått så god kontakt med. 

Fire år er jo en ganske stor forskjell, men det er ikke sånn at det absolutt ikke kan fungere. Jeg synes det at dere bor så langt unna hverandre og ikke har møttes egentlig er en større utfordring. Hva andre måtte synes eller mene er jo ikke så farlig, men hvis dere skal ha et forhold krever det jo at dere liker hverandre når dere er ansikt til ansikt også, ikke bare over nettet. Og for å finne ut av dette må du jo møte han. 

Når det er sagt, så er det utrolig viktig å være forsiktig når man driver med chatting. Du har jo ikke full kontroll på hvem du snakker med. Og hvis du skal møte denne gutten bør du ha med deg en annen, helst en voksen som kan passe på. 

Jeg legger ved noen artikler som kan være nyttige for deg.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik er du trygg og smart på nett

Trygg på nett (colourbox.com)

Internett er åpent for alle, og det er fort gjort å støte på ubehagelige personer eller innhold. Følg denne huskelista for å beskytte både deg og dine venner på nett!

Les mer

Vet du hvem du chatter med?

Jente med mobil (colourbox.com)

Har du alltid kontroll på hvem du snakker med på nettet eller i sosiale medier? Og kan du egentlig vite hvem du chatter med?

Les mer

Avstandsforhold

Jente er forelska

Avstandsforhold er vanskelig, og kan være utrolig kjipt. Men hva gjør du hvis du eller kjæresten må reise bort eller flytte? Hvordan kan man få et avstandsforhold til å fungere? Og skal man gidde?

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell