Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir tiltrukket av mindre jenter!

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg er en gutt på 15 år og jeg blir tiltrukket av mindre jenter. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg liker jenter med mindre kropp mer enn andre. Den yngste jenten jeg liker (eller har følelser for) er ni år. Er dette rart? Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg vet at jeg ikke kan være sammen med henne. Jeg ønsker et detaljert svar som forklarer muligens hvorfor jeg liker yngre jenter. Tusen takk for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er ikke ulovelig å føle seg tiltrukket av mindre og yngre  jenter. Det er derimot ulovelig å gjøre noe seksuelt med mindreårige (under 16 år). Jeg skjønner at du vet dette. Fint! Jeg legger alikevel ved noen artikler som sier noe om rettighetene og lovene som skal beskytte deg og jentene. 

Det er mange forklaringer som kan ligge bak dine følelser for mindre jenter. Jeg anbefaler deg å snakke om dette med noen du stoler på eller Helsestasjonen for ungdom i kommunen din. Her er litt fakta om dem.

Seks år er en stor aldersforskjell når man er barn og ungdom. Senere når du er voksen og dama er seks år yngre er seks år nesten ikke merkbart.

Du kan få detaljerte svar når du er detaljert i en samtale. En dialog blir tilpasset deg og dine erfaringer og det du lurer på. Du kan få bedre råd når rådgiveren kan stille oppfølgerspørsmål til deg. På denne listen kan du finne fagfolk du snakke om ALT du vil, også anonymt. Finn telefonnr. her.

Lykke til!

Hilsen lærern og sexologen i Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer

Seksuelle rettigheter

Du har rett på et godt seksualliv

Visste du at menneskerettighetene også gir deg seksuelle rettigheter?

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse