Hopp til hovedinnholdet

Skal jeg overtale han, eller la han gå?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på snart 15 år. I snart 5 måneder har jeg holdt på med en gutt/mann som er 20. Han er da redd for hva foreldrene hannes vil si visst han tar med meg hjem, siden jeg er 5 år mindre enn han.. Mine foreldre eller søsken har ikke sagt noe som helst, de reagerte ikke på alderen engang. Det eneste de ville var at visst han skulle sove over, så måtte han sove på eit annet rom, noe som blir kleint for oss begge.. Han har også funnet ut at han skulle legge følelsene bak seg pågrunn av jobb og alder... Er det noe jeg kan gjøre for å overtale han, eller skal jeg la han gå? Og prøve å komme over han?... Mvh en redd 15åring...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet. Aldersforskjell i et forhold kan være utfordrende, spesielt når det er snakk om så mange år. Selv om dere er glade i hverandre og det føles som ting går fint, så synes jeg at dere er på så forskjellig sted i livet at hans avgjørelse om å legge følelsene bak seg virker fornuftig. Det vil nok være bedre for dere begge å finne noen som er mer på deres egen alder.

Derfor synes jeg ikke du skal prøve å overtale han til å skifte emning, men helelr fokusere på å komme deg over han. For å gjøre dette er det beste ofte å gjøre ting som får tankene over på noe annet, for eksempel være med venner, drive med en fritidaktivitet, trene elelr gjøre skolearbeid. Snakk også med venner om hvordan du har det, det kan være en god trøst.

Jeg legger ved noen artikler som kan være nyttige for deg å lese.

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell