Hopp til hovedinnholdet

Usikker på flørting, dating og hvordan man får seg kjæreste

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har i det siste følt meg veldig ensom, ettersom jeg slo opp med kjæresten min for en stund tilbake, og det er helt forferdelig. Men jeg vet ikke den første tingen om flørting eller dating eller hvordan man får seg kjæreste. Jeg er heller ikke veldig sosial, og jeg liker ikke å være blant store mengder folk, så jeg har ikke sjanse for å møte noen slik. så det jeg lurer på er om dere vet om en plass hvor jeg kan finne en bra gutt, fra 17-19 år gammel, som er ganske smart, liker å lese, er litt nærdete som meg, og kan dra meg med på tur ut av det blå om han føler for det? og hvordan jeg kan få ham til å like meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det finnes ingen 1-2-3-guide til å finne seg en kjæreste og det er ikke alt man kan planlegge heller. Ofte treffer man folk på de rareste steder og når man minst venter det! Man kan selvsagt likevel være klar for å få seg kjæreste og legge til rette for å kunne møte noen. Det letteste er selvsagt å møte folk på steder der mange samles - da vil du møte mange ulike typer mennesker og det er på den måten litt større sannsynlighet for å treffe noen du får kjemi med. Kanskje bør du av og til komme deg ut og være sammen med folk i store grupper selv om du ikke er så glad i det, bare for å åpne mulighetene for å møte noen? 

Du bør også prøve å bruke vennene dine til å møte nye gutter. De kjenner helt sikkert noen gutter som ikke du har møtt enda, eller som du i det minste ikke kjenner så godt. De kjenner deg og vet hvem du kunne ha passet sammen med og hvem du kunne ha falt for. Veldig mange møter gjennom felles bekjente! Prøv å være med på mer av det som vennene dine skal på og vær med når vennene dine inviterer til ett eller annet. Du kan ikke bare avskrive alt fordi du normalt ikke liker å være i store grupper. Noen ganger må man gå litt ut av sin egen komfortsone og utfordre seg selv litt. Du møter i alle fall ingen ved å sitte hjemme alene!

Et annet alternativ er å prøve å møte noen gjennom fritidsaktiviteter. Da vil du ha større muligheter for å finne noen med felles interesser som deg. Dere vil gjøre noe aktivt sammen og på den måten ha lettere for å bli kjent. Det kan være noe som du allerede holder på med, noe du har gjort før som du kanskje ønsker å ta opp igjen eller noe helt nytt som du har hatt lyst til å gjøre! Gutter som er flinke på skolen kan du møte over alt, både på skolen og andre arenaer. Hvis du ønsker å komme deg litt mer ut på tur og vil møte gutter som også liker det synes jeg det kan være en god idé å bli med i en slags turgruppe eller lignende. Du bør i alle fall sjekke ut mulighetene i nærområdet ditt - hva kan man bli med på, hva har du lyst til å gjøre, hva er mulig?  

Jeg har lagt ved noen artikler som kan hjelpe deg på veien med det å skulle flørte på nytt igjen, snakke med gutter og lignende. Jeg vil ikke gi deg noen tips til hvordan du kan få han til å like deg. Gutter liker så mangt og setter pris på ulike kvaliteter hos jenter. Det beste trikset er kanskje en klisjé, men det er å være deg selv! Hvis du tenker deg om så ønsker du da ikke at en eventuell kjæreste skal like deg for noe annet enn det du er. Vær imøtekommende og ikke vær redd for å vise fram hvem du er. Prøv å være litt utadvendt og interessert. Still spørsmål og fortell om deg selv. Det viktigste av alt er å ikke stresse! Du har plenty med tid til å finne deg en kjæreste og du har tross alt hatt en kjæreste for ikke så lenge siden. Nyt tiden som singel og nyt det å kunne flørte og møte nye personer!

 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer

Flørtetips for små skriftlige meldinger

Jente med mobil (colourbox.com)

Mobilen kan være et fint sted å starte flørtingen. Få gode tips til hvordan du kan flørte med en du liker litt ekstra godt.

Les mer

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Ti tips til småprat

Stillhet mellom to jenter på kafé (colourbox.com)

Skal du på fest, en samling eller møter, er sjansen stor for at du møter noen du ikke kjenner. Det er både hyggelig og nyttig å kunne noen triks for å bryte isen og bli kjent med fremmede.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flørting/sjekking
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flørting/sjekking