Hopp til hovedinnholdet

Er aldersforskjellen ok, eller er det ikke greit?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er ei jente på 16 år, og har nylig møtt en fantastisk gutt på 25 år. Det er kanskje 9 år, men for meg veldig ubetydelige 9 år. Uansett om aldersforskjellen merkes noen ganger. Jeg vet jeg elsker han, kunne ikke tenkt meg noen andre. Er aldersforskjellen ok, eller er det ikke greit?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

9 år er ikke en ubetydelig aldersforskjell - ikke når du er 16 år. Det er en stor aldersforskjell selv om du hadde vært 20 år og han 29. 

Du må tenke litt over det at dere er i helt forskjellige stadier i livet. Han er 25 år, og jeg antar at han enten er ute i jobb eller tar høyere utdanning. Du har akkurat begynt på videregående. Jeg ville vært litt skeptisk til hvorfor han er interessert i en 16-åring og hvorfor han ikke ser noe problem i det. Du har enda to år igjen før du har lov til å gå på byen og kjøpe alkohol - og så to år ekstra før du har lov til å gå på de samme utestedene som han antakeligvis går på nå. Det betyr fire år hvor - hvis dere skulle bli sammen - du må sitte hjemme og lure på hva han holder på med mens han er på byen. Det er sånne småting du må tenke på. Det virker kanskje som bagateller nå, men det kan bli ganske avgjørende etter hvert. Det er slitsomt å ikke kunne gjøre alt det samme som kjæresten, spesielt når man vet at det er lenge til man kan gjøre det.

Du er såvidt over seksuell lavalder mens han er 25 år. Det kan innebære mye press på deg. Det er ikke bare bare å være sammen med en som er så mye eldre enn deg og du vil nok merke presset på andre steder enn det også. I tillegg vil dere nok merke at mange venner og familie vil sette seg imot forholdet og mislike aldersforskjellen. Det kan også tære på forholdet.

Les den artikkelen jeg har lagt ved. Her står det om flere komplikasjoner og utfordringer man  kan støte på når man er sammen med noen som er mye eldre eller yngre. Det er verd å sette seg litt inn i og tenke over før du kaster deg ut i noe som kanskje ikke ender så godt. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell