Hopp til hovedinnholdet

Burde vi bli sammen eller fortsette å være venner?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har en venn som jeg vel kan kalle for bestevenn og, men vi har lurt på om vi skal bli mer enn bare venner. Vi har vært så gode venner siden vi møttes for et år siden.Vi har det gøy og fint sammen, og går både alene sammen og med venner. Vi kan snakke om alt, ingenting er flaut, og jeg føler det ville blitt et forhold som kunne vare lenge. Men problemet er at jeg er 15(blir 16) og han er 18. Vi er litt redde for hva folk vil tro siden det er tre år i mellom oss. Men i gjengen vi går med, er det veldig mange aldersgrupper som går sammen, i en menighet. Så jeg føler egentlig ikke det hadde gjort så mye, men det gjør tydeligvis han. Mine foreldre kjenner hans foreldre og liker han veldig godt, og tror nesten at vi er mer enn venner siden vi går så mye sammen. Og de har ikke sagt noe negativt om det enda. Det kan jo også være at han drar på bibelskole i et annet land neste år, og det er jo også noe å tenke på... Hva burde jeg/vi gjøre? Burde jeg ta intiativet hvis ikke han gjør det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg kan ikke fortelle deg hva du skal gjøre, det må du bestemme helt selv.

Først og fremst må du finne ut av om du vil bli sammen med han eller om du synes dere passer best som venner. Selv om dere er veldig gode venner og det derfor kunne blitt et langvarig forhold avhenger jo det hele av om dere har følelser for hverandre. Er du forelsket i han? Har du lyst at dere skal være kjærester? Vil du kysse han, holde i hender, fortelle alle sammen at dere er kjærester? Du må først finne ut av om du er forelsket i han og om du tror dere vil passe som kjærester og - og ikke bare tenke på det praktiske. 

Aldersforskjellen synes jeg ikke er så veldig stor. Tre år er selvsagt en del når du bare er 15, snart 16 år, men det er ikke veldig mye. Det handler bare om hva dere selv tenker om det. Hvis han synes det er et problem så burde dere snakke om det. Tenk over de utfordringene som kan komme med en slik aldersforskjell og diskuter hvordan det ville blitt for dere. Ville det blitt et problem for dere? Hvordan ville dere ha taklet det, eller unngått det? Jeg legger ved en artikkel om aldersforskjell i kjæresteforhold. Her er noen av utfordringene nevnt. Les den og vurder de ulike situasjonene. Tenk over om det kan være flere utfordringer, og hvordan dere eventuelt vil takle det.

Det at han kanskje skal på bibelskole vil jo også bli et et tema om dere skulle bli sammen, men det er jo ikke sikkert og det er fortsatt en stund til. Jeg vil foreslå at dere først finner ut hva dere vil nå, før dere diskuterer hva som skjer i fremtiden.

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell