Hopp til hovedinnholdet

Han er 11 år eldre enn meg, er det bra for meg?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei eg e 00'er blir 14, eg e veldig usikker om dette e bra for meg men eg elsker han veldig høyt. vi bur på samme plass, eg begynte å snakke med han på Facebook. vi ville møte kvarandre men det kan vi ikkje på dagane for da går det rykte! her vi bur går det rykte med ein gong. han e 89'ar men eg lika han, han betyr alt for meg, har aldri våre så forelska før. vi møtte kvarandre på natta eg sneik meg ut så henta han meg med bil, vi hadde funne ein plass der eg kunne gå til så henta han meg. det har vi gjort 3 gonga men nå tør vi ikkje mer. vist det går rykte om det så må han flytte langt ifra meg og det vil eg ikkje :( ka skal eg gjere? han sa vi kunne møte kvarandre igjen når eg var 17-18 år men det e så lenge til! ka skal eg gjere? btw e det gale at eg e forelska i ein som e 11år eldre ein meg og eg og han har ikkje tenkt å ha sex før eg har blitt eldre, det er han einig med meg i. eg synest det e rett å velge den mann vil ha, alderen har ingen betydning, han klarer å vente til eg e16

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Dette er jo en veldig stor aldersforskjell. Han er nesten dobbelt så gammel som deg! Jeg skjønner at du er forelsket og har lyst til at dette skal ordne seg, men det jeg tror det skal veldig mye til for at dere skal kunne bli sammen. Han er 25 år og tenker kanskje nå at han kan vente til du blir 16 med å ha sex, men det er lenge for han å vente. Han må vente over 4 år før du kan være med han ut på byen. Hva skal han gjøre når han vil studere og du fortsatt går på ungdomsskolen? 

Poenget er at dere er i helt ulike stadier i livet. Du er bare et barn og han er en voksen mann. Les den artikkelen jeg har lagt ved om aldersforskjell i kjæresteforhold.

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell