Hopp til hovedinnholdet

Hvordan fortelle mamma at jeg er forelsket i en som er 11 år eldre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Eg vil bare sei at eg bur på ein øy, eg har funne meg ein kjempe kjekk gut som eg har vårte veldig forelska i. Eg og han har planlagt mykje når eg vert litt eldre, han elsker meg, ikkje bare kordan eg ser ut men kordan personligheta er, derfor elska eg han for personligheta e sånn kjæreste eg vil ha. men det som e probleme han e 25år (eller blir) så han e 11år eldre ein meg! men det har egentlig ingenting å sei! aldren har ingenting å sei! eg har sakt dette to gonger før men dåke snakka bare om aldren! Aldren betyr egentlig ingenting! Farmora mi var ilag med ein som var 19år eldre dei gifta og fikk 2 onger. mamma og pappa e 10år forskjell! her snakka eg bare om 11år eldre! han tenker ikkje på sånn sex og det, ikkje når eg e så ung! eg og han har snakka om det, og han klarer å vente til eg vert eldre det var ikkje noko problem. eg har sakt det til Farmor, men kordan skal eg sei det til Mamma? Mamma og han kjenner kvarandre.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det finnes ingen gode eller dårlige måter å fortelle dette til moren din. Jeg vil tro at hun kommer til å reagere litt på det uansett hvordan du sier det, men ærlighet varer lengst. Si at du vil snakke med henne om noe, sett dere ned og så forteller du henne om han. Kanskje vil det være lurt å starte med å fortelle at du har møtt noen, fortelle om han, hvordan han er, hva han interesserer seg for og gjør, før du forteller hvor gammel han er. Da får du i alle fall en sjanse til å fortelle hvilken bra fyr han er! Jeg vil anta at moren din ikke kommer til å være like lutter øre etter at hun har hørt hvor mye eldre enn deg han er. Selv om det er 10 års aldersforskjell mellom foreldrene dine så blir det en helt annen sak når du er bare 14 år, og foreldrene har en tendens til å ikke helt stole på gutter som sier at de klarer å vente to år med å ha sex. Det kommer nok til å være noe moren din tenker på. 

Jeg ser nå i ettertid at du har skrevet at de kjenner hverandre fra før av. Da kan du enten velge å fortelle det som jeg har skrevet før - for så å si hvem det er, eller du kan gå rett på å fortelle at du er forelsket i denne personen. Hvis hun reagerer veldig sterkt på det kan det være lurt å først fortelle henne det og så la det synke inn et par dager før du tar en ordentlig prat om det. Da får dere begge tenkt litt på hva dere skal si og kanskje unngår du at det blir en stor krangel. 

 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell