Hopp til hovedinnholdet

Er 12 år og sammen med en på 17. Hvordan sier jeg det til foreldrene mine?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er 12 år og har blitt sammen med en på 17 år! Han blir 18 i juli! Jeg vet at det er stor aldersforskjell, men vi elsker hverandre så fryktelig høyt! Han er gammel nok til å ha sex, men han er ikke en sånn fyr! Jeg bare lurer på hvordan jeg skal fortelle det til foreldrene mine! Vil de si at vi skal slå opp? Eller? Håper jeg kan få svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Det at du er sammen med en gutt og at han er såpass mye eldre er nok noe foreldrene dine vil synes det er veldig greit å vite om. Den beste måten å fortelle dem om det er egentlig å ta en prat med dem når dere er samlet, og si det rett ut. Når det er så stor aldersforskjell mellom dere kan det nok hende at de vil være kritiske til forholdet deres, og det kan hende de vil at dere skal slå opp. Men dette finner du jo ut når du snakker med dem.

Å ha et forhold med så stor aldersforskjell er svært utfordrende, og det er viktig å tenke på at dere er på forskjellig sted i livet, og at det vil være straffbart for kjæresten din å ha sex med deg når du er under den seksuelle lavalderen. Jeg legger ved et par artikler som kan være nyttige å lese.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell