Hopp til hovedinnholdet

vanskelig valg, kjæreste eller pike jeg tenker på hele tiden

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg står over en veldig vannskelig valg jeg ikke greier å bestemme meg over, derfor hadde det vært supert med et liten hint/råd. For å begynne med, har jeg en kjæreste som elsker meg kjempe mye, men jeg kan ikke si at det fungerer noe godt mellom oss, og jeg er redd å slå opp med henne siden hun har kuttet seg før og jeg har ikke lyst at hun skal gjøre det igjen. På den andre siden er det den jenta i klassen som jeg har likt i minst et år, og klarer ikke å slutte å tenke på henne. Hun er bare perfekt. Og ut fra hvilken som helst synsvinkel ser det ut som om at hun er ALT for bra for meg, selv om jeg ofte får komplemanger av forskjellige personer. Og så tenker jeg ofte: Nå skal jeg prøve, men finner ikke på noen måte å snakke til henne på. Hun smiler ofte til meg, men det er sikkert bare pga. hun er snill. Hun er også mye mer populær enn meg.Vi har bare noen måneder igjen sammen på skolen og jeg vil ikke leve med følelsen at jeg ikke turde å prøve engang, så værsåsnill, hjelp?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver at du står i en vanskelig valgsituasjon. Du har en kjæreste, men synes ikke det fungerer godt mellom dere. Du er redd hun skal skade seg selv hvis du slår opp med henne. Du på din side er veldig interessert i en jente i klassen. Vårt råd til deg er å følge hjertet ditt. 

I ungdomstiden skal vi forelske oss, prøve oss ut på mange områder, også som kjærester og partnere. Vi har forpliktelser overfor dem som står oss nær, men de er avgrenset til å oppføre oss bra og ærlig. De omfatter ikke nødvendigvis å bli i et parforhold over lang tid. Det blir en mer aktuell problemstilling i voksenlivet, og når det er barn i forholdet, at man må arbeide med å vedlikeholde et parforhold og "temme" begeistring som kan oppstå for andre. 

I ditt tilfelle høres det også ut som du har blitt i forholdet til din kjæreste fordi du er redd for konsekvensene dersom du skulle bryte ut. Det er en ufri situasjon for deg, og sikkert en problematisk situasjon også for kjæresten din. Hennes ønske er helt sikkert at du skal ønskeå være sammen med henne, ikke å tenke at du må. Og hvem vet, kanskje det du følte og ville velge var annerledes, dersom du ikke kjente på redselen og ansvaret for at hun skulle skade seg. 

Vi synes du skal snakke med kjæresten din om at du ikke synes det fungerer mellom dere, og sørge for å ha støtte rundt deg selv når du gjør det. Det er veldig tungt når vi på en så konkret måte kjenner på ansvar for andres liv og helse, og du har fått denne byrden i veldig ung alder. 

Når du har sagt hvordan du kjenner det, og eventuelt slått opp med henne som nå er din kjæreste, kan du gå videre med jenta i klassen, og vite med deg selv at du har prøvd - og kanskje lyktes. 

Hilsen teamet på RBUP

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse