Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor blir han care og hvorfor er han ikke forelsket i noen på sin alder?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 17år som er forelsket i en gutt på 23år. Han sier han blir bare mer forelsket i meg etter hver gang vi møtes og han er ganske ofte kjempe søt(han er ikke sånn typisk "fjortis" som bruker hjerter heletiden og sier jeg er fin, søt osv..heletiden og det er greit for det er bare ekkelt og kleint.) Jeg merker ikke noe på alderen. Men av og til blir han skikkelig "care". Og det er ofte vi legger planer, men han ble bare plutselig opptatt med noe. Han forteller meg hva han ble opptatt med heletiden ogsånt. Men jeg bare skjønner ikke helt hva som får han til å bare bli sånn care, og hvorfor han er forelsket i meg og ikke en på hans alder? Jeg har prøvd å komme over han med å finne meg ny, men han kom tilbake(vi bare plutselig mista kontakta eller noe. Skjønte ikke helt hva som skjedde. Jeg mista han iallefall. ) jeg hadde alt for sterke følelser for han til å bli sammen med noen andre enn han. Vet ikke om jeg fikk frem spørsmålet, men får håpe på det. Takk for svar! :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Først og fremst vil jeg bare si at jeg synes det er bra at du stiller deg selv disse spørsmålene. Det er verd å tenke gjennom hvorfor han blir forelsket i deg og ikke en på hans egen alder. Det er tross alt 6 år mellom dere, og det er en betydelig aldersforskjell. Jeg sier ikke at han nødvendigvis kommer til å gjøre noe mot deg, men jeg synes du bør ta dette litt sakte og være sikker på hva intensjonene hans er. Det er så utrolig lett for en gutt som er så mye eldre å bruke en jente på din alder. Jeg sier ikke at det gjelder han, men enkelte gutter kan tenke at det er lettere å "bruke" en jente som er mye yngre - rett og slett fordi det er usannsynlig at det blir noe mer alvorlig på grunn av aldersforskjellen uansett.

Det er slettes ikke sikkert at denne gutten tenker sånn, men jeg ville i alle fall vært forsiktig med å gi meg helt til han før jeg visste hva dette var. Du kan starte med å ikke være alt for frampå. Jeg vil tro at grunnen til at han av og til er "care" er at det av og til blir for mye. Du bør tenke gjennom om du kanskje kan ha en tendens til å mase litt på han, eller snakke veldig mye til han uten at han gir deg så mye tilbake. Hvis han trekker seg tilbake i perioder bør du gjøre det samme, i stedet for å snakke mer til han. Vent til han tar kontakt med deg igjen. På den måten unngår du å gi han inntrykket av at han har deg rundt lillefingeren, og han føler at han må jobbe mer for deg. Det er bra. 

Eller synes jeg du skal lese den artikkelen jeg har lagt ved om aldersforskjell i kjæresteforhold. Les om de ulike utfordringene som kan komme ved stor aldersforskjell i et forhold, og vurder dem. Tenk over om dette kunne blitt et problem mellom dere to og tenk på hvordan dere skulle ha taklet det. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell