Hopp til hovedinnholdet

Usikker på sin seksualitet.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hallo! Jeg har det helt merkelig akkurat nå. Jeg er forelsket i to gutter samtidig, samtidig som min beste guttevenn er skikkelig forelsket i meg, noe han har sagt til bestevenninna mi, men jeg er ikke interessert i ham på den måten! Disse to guttene er veldig forskjellige, men jeg liker dem begge to, og de dukker opp i drømmene mine og tankene mine hele tiden! Samtidig som dette pågår, begynner jeg å lure på om jeg er bifil... Jeg kan se en jente i byen (da er de helst litt maskuline, litt tomboy) og tenke: "Woah." Jeg får en rar følelse, og jeg klarer ikke forstå det. Jeg vet ikke om jeg vil være disse jentene eller være sammen med disse jentene! Jeg går også nå gjennom en depresjon og alt dette kjærlighetsklusset og at jeg ikke er sikker på seksualiteten min gjør meg sprø! Hjelp meg, vær så snill! Hilsen Mentalt Ustabil Romantiker

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16 år

Du er ikke alene om å være usikker på din seksualitet og identitet. Kroppen din bader i hormoner, noe som gjør at nye tanker og følelser tar plass. Dette kan virke ganske så forvirrende, nettopp fordi du ikke har kjent på de før. Puberteten er en fase hvor du nettop skal finne ut av hvem du er, også som seksuelt vesen. Derfor må dette omerådet også utforskes og "læres" på lik linje med all annen kroppslig kunnskap.

Jeg tenker det både er viktig og veldig vanlig å utforske de følelsene som kommer i den perioden av livet hvor du nå befinner deg. Mange tar en liten pause fra defineringen, og kaller seg selv undrende eller questening i denne fasen.

Det er bare du selv som kan bestemme hva du synes passer best for deg. Ikke vær redd for de følelsene som kommer, følelser er ikke farlige! Prøv å bli kjent med de, og finn ut av hva de vil si deg. Om du synes Tomboys er sexy, trenger ikke dette å bety noe som helst for hvem du forelsker deg i, eller får de sterke følelsene av kjærlighet med ønske om nærhet for. Det er heller ikke slik at det du måtte fantasere om, trenger å bety noe for din seksuelle praksis. Fantasier kan noen ganger bare være deilige bilder i hodet.

Prøv å vær tolmodig med deg selv. Bruk litt tid på dette, ikke stress. Det går ikke noe fortere av den grunn. Etterhvert som du møter flere mennesker på din vei, tror jeg det vil komme klarere frem hva som er riktig for akkurat deg.

Ønsker deg masse til?

Hilsen Ingun 

 

Helsesøster
Helsestasjon for Lesbisk, Homofil, Bifil og Trans ungdom,

13-30 år.
lhbt@bga.oslo.kommune.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse