Hopp til hovedinnholdet

Er tiltrukket av eldre menn

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 16 år, har aldri i mitt liv vært i et forhold før. Dette er noe jeg har lyst til og komme inn i da, men jeg er ikke tiltrukket av gutter på min egen alder, jeg syntes det virker mere naturlig og være med en over tjue år, vil ikke være i et tenårings forhold.. Med de i klassen osv.. jeg kunne ikke forestillt meg og være sammen med en 16 åring, alt for ungt! Jeg kunne tenkt meg en på 25 liksom, ... Er dette unormalt? Jeg liker liksom kjendiser over tretti årene, mens mange av de på min alder sikler etter One direction og justin bieber.. Jeg føler meg også litt voksen for alderen, derfor er jeg redd for at jeg ikke kommer til og få meg kjæreste før jeg nesten er tretti! Fordi jeg kan jo ikke være sammen med en så mye eldre når jeg er 16 liksom... Er dette normalt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet. Det er mange jenter som synes at gutter på deres egen alder er barnslige eller umodne, så det er ikke noe unormalt. Men det at du kun interesserer deg for gutter som er 25 år og oppover er nok litt mer uvanlig selv om det å være betatt av kjendiser helt normalt.

En aldersforskjell på nesten 10 år og oppover er veldig mye, og folk i den alderen er på et helt annet sted i livet enn du er nå.

Selv om du føler deg veldig voksen, kan det være lurt å la deg selv være litt ung også, voksenlivet kommer fort nok, og guttene blir som regel mye mer modne de neste årene.

Å bli bedre kjent med gutter som er et par år eldre er det jo ikke noe galt i, og jeg tipper du vil oppdage at både de og gutter som er like gamle som deg kan være veldig ålreite når du først blir kjent med dem.

Les også artikkelen under.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell