Hopp til hovedinnholdet

Har jeg lov å ta det videre og hinte til at jeg liker han?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 14 år og jeg blir 15 i juli. Jeg er veldig voksen i oppførsel og det har jeg alltid vært. Jeg har en plagsom uvane med å forelske meg i eldre gutter. Er dritforelsket i en gutt som nettop har blitt 19. Vi var på en konfetur til utlandet sammen, han var leder og jeg er konfirmant. Jeg følte vi fikk sykt god kemi og kontakt. Jeg hang en del med de tre gutte lederene på den turen.. Men han var spesiel. Jeg satt med han på flyturen hjem. Det var sykt koselig, vi hørte på musikken hannes sammen og pratet og lo av alt og ingen ting. Jeg tror det var litt småflørting men jeg er ikke sikker. Jeg tenker, han kan vell ikke like meg! Jeg er jo 4 år yngre. Årh jeg hater at jeg skal være så voksen oppi hodet men at jeg er så ung ellers. Det er urettferdig. Men uansett. Hva skal jeg gjøre, har jeg lov å ta det litt videre og hinte til at jeg liker han? Og hvis han liker meg, er det greit om vi blir sammen? Og jeg vet at ting kan gå gale osv, så ikke gidd å svare det :))

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er ikke galt å flørte eller bli sammen med han, men 4 år er ganske mye når du bare er 14/15 år. Det er noe du må tenke over og finne ut om du vil. Tenk godt gjennom hva du ønsker før du gjør noe. Jeg legger ved en artikkel om aldersforskjell i kjæresteforhold dersom du ønsker å lese.

Du kan alltids hinte til at du liker han og prøve å flørte litt med han. Det høres ut som at dere har flørtet litt, i alle fall da dere satt på flyet. Kanskje er han interessert. Kanskje tenker han det samme som deg og er litt redd for aldersforskjellen. Du kan i alle fall snakke mer med han og prøve å finne ut hva han tenker. Hvis han flørter tilbake og virker interessert kan dere være mer sammen med hverandre og se hvordan det er. Etter hvert bør dere ta samtalen om aldersforskjellen, bare for å finne ut hva den andre tenker om det og for å vite at begge er klar for det. Du som er den yngste bør være helt sikker på at han ønsker noe seriøst før du tar det for langt. Det er så lett for gutter å utnytte yngre jenter som er stupforelsket. Jeg sier ikke at han er typen, men det er verd å være litt forsiktig å vite hva han tenker. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell