Hopp til hovedinnholdet

Han er 9 år eldre, burde jeg gi slipp på han? 

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg bor nåværende i Tyskland og har ett lite kjærlighets problem. Problemet er nemlig at han er 9 år eldre enn meg. Jeg er 17 år gammel (fyller 18 år i august) og han er 26 år gammel. Greia er at mine foreldre syntes dette ikke en en så god plan, de har ikke noe i mot gutten, men det er alderen som er et problem i deres tanker. Og jeg er enig med de, jeg tenker jo at jeg er jo en student og er nå i "modningsfasen" mens han har jobb og skal starte livet. Jeg føler også at jeg holder han litt tilbake, jeg føler at jeg skal "la han gå" slik at han kan komme seg videre i livet. For jeg har en følelse at dette ikke kan vare for alltid, siden jeg flytter mest sannsynelig fra Tyskland om 2-3 år. Grunnen til at jeg ikke har gitt slipp på han er fordi jeg er så glad i han, og han får enkelt de mørkeste dagene mine til å lyse opp. Han er også alltid tilstede og passer alltid på meg.Høres nok klisje ut, men i mine tanker er han den ultimate kjæresten. Har du noen tips? Burde jeg gi slipp på han?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg kan ikke bestemme om du bør gi slipp på han eller ikke, men jeg synes du har gjort deg noen gode og modne tanker. Faktum er det at han er 9 år eldre enn deg og at du ikke kommer til å bo i Tyskland for alltid. Sjansen er størst for at det uansett kommer til å bli slutt etter hvert. I alle fall kommer det til å bli veldig vanskelig å skulle holde på et forhold hvor kjæresten din er 9 år eldre enn deg og i et annet land. Du risikerer også at han påvirker deg til å gjøre andre ting enn det du egentlig har planlagt. Slikt kan skje når man er forelsket. Han jobber og har antakeligvis tenkt til å slå seg til ro etter hvert - neppe i Norge. Du bør tenke litt på framtiden også. Du må bestemme deg for om du ønsker å være sammen med han for å ha det bra akkurat nå, eller om du heller vil se framover og etter hvert finne noen som du faktisk har en framtid med. 

Du må også vurdere hvor bra dere egentlig er for hverandre. Du sier at du føler at du kanskje holder han litt tilbake. Det er ikke sikkert det er sant, men om du bare tenker på dette som noe kortvarig så tar du også fra han muligheten til å møte noen andre. Han er 26 år og ønsker kanskje å finne seg en kjæreste som han kan ha resten av livet. Jeg mener også at du bør utnytte den situasjonen du er i med at du bor og studerer i Tyskland. Du kan få deg nye venner og oppleve spennende ting, men jeg vil tro at du går glipp av mye av det som skjer med ungdom på din egen alder om du tilbringer for mye tid med en på 26. Det er selvsagt ikke noe jeg kan vite, men det er verd å tenke på.

Dette er et valg du må ta helt for deg selv. Tenk over hvordan du vil ha det nå og hvordan du vil ha det i framtiden. Jo lengre dere er sammen jo vanskeligere vil det bli å gjøre det slutt, og jo mer vil dere (eller en av dere) bli såret. 

Jeg legger ved en artikkel om aldersforskjell i kjæresteforhold. Den beskriver noen av de utfordringene man kan støte på når man er sammen med en som er mye eldre - eller yngre - enn deg selv. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell