Hopp til hovedinnholdet

Hvor går grensa for at en kvinne kan være eldre enn mannen?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, Har litt problemer med kjærlighet, traff en jente som var 6 år eldre enn meg og ble forelsket. greia var at jeg var veldig usikker på om aldersforskjellen ville være et problem. Mitt spørsmål blant annet hvor går grensa for at en kvinne kan være eldre enn mannen? Kort stund etter jeg var blitt kjent med henne spurte hun meg noen ganger om jeg kunne hjelpe henne med leksene på skolen(om ettermiddagene på fritiden). noe jeg ble veldig glad for. jeg var nesten 100% sikker på at hun likte meg også. etter å ha kjent henne et halvt år var hun ikke mer interessert i å møte meg på skolen om ettermiddagene og helgene. det var da jeg fikk vite at hun så og si var blitt sammen med en annen mann som er 10 år eldre enn henne. sorgen stikker dypt i mitt hjerte. med tiden fikk jeg også høre at hun hadde fått urinveisinfeksjon som jeg i etter tid har hørt at skyldes at man har hatt sex for mye over kort tid. etter jeg hørte det klarer jeg ikke å konsentrere meg om studier eller jobb.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det finnes ingen grense for hvor mye eldre kvinnen kan være enn mannen. Man må selv finne ut av hva man synes er greit og hva som fungerer. 0-4 års aldersforskjell er vanlig. Det er også vanligst at mannen er eldst i forholdet, men det betyr ikke at noe annet er galt. Mange vil nok si at 6 år er en stor aldersforskjell. Problemet med en slik stor aldersforskjell er at man ikke vet hva slags motiver den andre har. Det er ikke helt vanlig å gå etter gutter som er så mye yngre enn en selv, og kanskje var hun aldri ute etter et forhold eller noe mer seriøst enn det dere hadde. Jeg vil anbefale deg å lese den artikkelen jeg har lagt ved om aldersforskjell i kjæresteforhold. Den beskriver noen av de utfordringene man kan møte på når man er sammen med noen som er mye yngre eller eldre enn en selv. 

Akkurat nå bør du bare prøve å komme deg videre. Hvordan du har fått vite at hun har fått urinveisinfeksjon skjønner jeg ikke, men om du har hørt det fra noen andre enn henne ville jeg ikke lagt så mye i det. Jenter kan få urinveisinfeksjon dersom de ikke vasker seg/"tømmer seg" etter å ha hatt sex, men det er også veldig mange andre ting som kan forårsake urinveisinfeksjon. Det er også veldig vanlig å plages med urinveisinfeksjon. Ikke tenk på det! Uansett har hun fått seg kjæreste og det er på tide at du går videre. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell