Hopp til hovedinnholdet

Hvordan aksepterer ingen at vi er sammen fordi han er eldre enn meg?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg er ei jente på snart 18 år. I 6 måneder har jeg vært kjæreste med en mann på 32 år. Jeg vet at aldersforskjellen er stor, og det er grunnen til at jeg skriver til dere. Jeg er utrolig glad i kjæresten min og han i meg, men av en eller annet merkelig grunn så kan vi ikke være sammen. Dette er fordi det samfunnet vi lever i rett og slett ikke godtar et slikt forhold. Dette synes jeg er utrolig trist. Selv om vi er glad i hverandre og har lyst til å fortsette å være kjærester, er jeg redd for at det ikke kommer til å vare lenge. Kjæresten er ikke akseptert av familien eller vennene mine. Andre folk igjen tror at han bare utnytter meg, og er ut etter sex osv (vi har ikke et intimt forhold enda). Dette gjør kjæresten min veldig trist, som igjen gjøre at jeg er trist! Han tør nesten ikke holde meg i hånden offentlig, fordi han er redd for hva folk vil si. Hvorfor skal det være slikt? Hva skal jeg/vi gjøre? Hvorfor kan ikke folk bare aksepter? -hilsen frustrert jente!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Folk rundt deg har nok ulike grunner til at de synes det er vanskelig å godta at dere to er sammen. Mange kanskje synes det er rart at du vil være sammen med noen som er så mye eldre, og motsatt for han. Kanskje tviler vennene og foreldrene dine på hva slags motiver han har for å være sammen med deg. Han er tross alt 14 år eldre enn deg - det er bare 4 år unna å være dobbelt så gammel som deg. Du er nok bare sammen med han fordi du er forelsket i han, men det kan være vanskelig å forstå det sett utenifra, rett og slett fordi det ikke er vanlig. Jeg legger ved en artikkel som beskriver noen av grunnene til at stor aldersforskjell i kjæresteforhold kan være vanskelig. For dere er nok folk mest skeptiske til at dere er i vidt forskjellige faser i livet. Han er en voksen mann, mens du enda ikke har fullført videregående. Hvis han noen gang skal ha barn begynner det å bli på tide for han - for deg vil det utsette, eventuelt ødelegge, dine muligheter for videre utdannelse og kanskje er det litt tidlig for deg å tenke på et familieliv. Det er noe som er verd å tenke på. 

Hvis dere synes det er vanskelig at de som er nærmest dere ikke aksepterer forholdet deres ser jeg ikke noen andre muligheter enn at dere snakker med dem om det og viser dem hvor bra dere har det sammen. Til foreldrene dine burde du vise dem at du er moden nok til å ha tenkt gjennom utfordringene ved et forhold med så stor aldersforskjell - fortell dem hvorfor dette ikke er tilfelle for dere og hvordan dere eventuelt skal løse det hvis det er det. Snakk med dem om hvorfor de ikke synes noe om at dere er sammen, og prøv å få dem til å forstå din side av saken. Det samme gjelder for vennene dine. Alle dine nærmeste er nok i bunn og grunn mest redd for at du skal bli såret. Kanskje vil det hjelpe om foreldrene dine og vennene dine får bli kjent med han. Ta han med hjem, la han snakke med foreldrene dine, og la han være sammen med vennene dine. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell