Hopp til hovedinnholdet

Kan det bli noe mellom oss? Foreldrene mine tillater det nok ikke

Jente 15 år
 

Spørsmål

heii! Jeg har blitt kjent med en gutt som er helt hærlig! Han er 19, altså det er 4 år forskjell mellom oss. Jeg har møtt han flere ganger og det har vært utrolig koselig. Vi har ikke kysset eller noe sånt enda, men han hinter til at han vil ha et kyss fra meg. Han sier til meg at jeg er utrolig fin osv. men tror virkelig ikke at han bare er ute etter sex. Han har sagt til meg at han har lyst å fortsette å snakke med meg for å se hva som skjer, og at han tror han liker meg mer enn ei vennine. Jeg har fått et godt øye til han, men det er noen problemer i veien. Foreldrene mine (mest pappa) er utrolig strenge på alt egentlig, og særlig gutter. Tror ikke de blir å like at jeg holder på med en som er 4 år eldre enn meg. Jeg har ikke tenkt å si til foreldrene mine enda at jeg har fått følelser for denne gutten, de kommer til å klikke på både meg og han!! Jeg møter denne gutten i skjul for øyeblikket, så ikke foreldrene mine blir bekymret. kan det bli noe ut av dette tror dere?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Først og fremst tror jeg at det er lurt å fortelle foreldrene dine om dette først som sist. Jeg tror de kommer til å reagere mye sterkere om du forteller dem om han først når dere eventuelt har blitt sammen. Da er det bedre å være ærlig med dem og fortelle dem at du har møtt en gutt som du liker veldig godt. Si at han er 19 år, og at du vet at de antakelig synes han er litt for gammel for deg, men at dere har det kjempefint sammen og at du har lyst til å se om det kan bli noe. Fortell dem om hvordan han er, og si gjerne at du ikke tror han bare er ute etter sex. Det er nok helt sikkert det de er mest bekymret for. Si at du vil ta det rolig slik at du er helt sikker på hva han vil og at du ikke blir utnyttet, men at du gjerne vil at de skal støtte deg når det gjelder det. Jeg tror de vil sette pris på at du er såpass åpen mot dem og jeg tror da at de vil stole enda mer på deg. Da vet de i det minste at du kommer til dem om noe skulle gå galt. 

Hvis du ønsker å se hvor dette fører, så synes jeg ikke det er noe galt i det, så lenge du er klar over at det kan være vanskelig å være sammen med (eller holde på med) noen som er så mye eldre enn deg. Pass på å bli godt kjent med han før du "gjør noe" med han - ikke gi han alt med en gang, men bli kjent med han og bli sikker på hvor han vil med dette. Du er litt ekstra usatt for å bli utnyttet når du er så ung i forhold til han. Jeg legger ved en artikkel om aldersforskjell i kjæresteforhold der noen av utfordringene med det å være sammen med noen som er mye yngre eller eldre er beskrevet. Les den og tenk godt over hvordan du tror ting vil løse seg mellom dere.

Når det er sagt så tror jeg at det kan bli noe mellom dere hvis alt går som det skal. Snakk mer med han, gå på kino med han og lignende og se hvordan det føles. Når det er så stor aldersforskjell mellom dere er det også viktig at dere er åpne med hverandre om hva dere selv tenker om det. Hva tenker han om å kanskje være sammen med en som er mye yngre enn han? 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell