Hopp til hovedinnholdet

Jeg er forelsket i kontaktlæreren min

Jente 15 år
 

Spørsmål

jeg tror jeg er forelsket i kontaktlæreren min. Nå den siste tiden har jeg gått gjennom ganske mye som gjorde at jeg startet å skulke og gjøre masse dumme ting. Han begynte å spørre meg om hvorfor jeg oppførte meg sånn og han ville snakke med meg, men jeg avviste han helt. Nå tror jeg at han har gitt meg opp, og det gjør vondt. Fordi jeg vil han skal bry seg, jeg vil snakke med han. Men jeg tørr ikke si til han at jeg trenger å snakke med han, jeg vil han skal komme til meg. Men det tror jeg ikke skjer, fordi jeg har avvist han såpass mange ganger. Og jeg vil ikke at han skal komme til meg fordi han er læreren min og han må gjøre jobben sin, jeg vil at han skal komme til meg fordi han bryr seg om meg. Og nå så er det snart sommerferie, og da starter jeg på vg, og bare tenke på det gjør meg skikkelig trist. Jeg kommer sannsyneligvis aldri til å se han igjen.. Og jeg orker ikke engang å tenke på at jeg ikke kommer til å få sett han igjen. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Det hender at man blir forelsket i læreren sin, og det kan være veldig forvirrende. Man blir ofte godt kjent med kontaktlæreren sin, og lærere er jo i en ansvarsposisjon overfor elevene sine. Det er tydelig at kontaklæreren din har gjort en innsats for å finne ut av hvorfor du skulker og gjør dumme ting. Det er viktig å huske på at han gjør dette fordi det er viktig for utdannelsen din og fordi det er jobben hans. Og det er bra, for hvis han hadde hatt andre motiver ville det vært ulovlig. Det er svært strenge regler på dette feltet, og det er IKKE lov for en lærer å innlede et forhold med en elev. 

Hvis du "legger an" på læreren din eller uttrykker at du har følelser for han, setter du han i en vanskelig situasjon som kan gjøre det utfordrende for han å gjøre jobben sin, så det synes jeg du skal unngå.

Du må rett og slett avfinne deg med at det ikke kommer til å bli noe mellom deg og han. Men når du skal starte på videregående er den siste delen av ungdomsskolen svært viktig, det er jo nå karakterene avgjøres, og de har mye å si fro fremtiden din. Det samme har ordenskarakterene og fraværet. Når læreren din gir deg en mulighet til å ordne opp i dette, synes jeg du skal benytte deg av det. Ta en prat med han og si at du ønsker å endre dette og gjøre det best mulig på skolen. Prøv å se på han som LÆREREN din, og unngå å involvere følelser.

Jeg legger ved en artikkel om kan være veldig nyttig for deg å lese.

Lykkt til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelska i læreren

Forelska i læreren? (ung.no)

Den kjekke lærervikaren får deg til å glemme både matteformler og vennedrama. Fotballtreneren sier alltid noe hyggelig til akkurat deg, og det kribler i magen når du skal på trening. Lederen på ungdomsklubben er det søteste du har sett, og eneste grunnen til at du går dit. Mange har opplevd lignende 'håpløse' forelskelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell