Hopp til hovedinnholdet

Hva er normal aldersforskjell i et forhold? Han er 19 år eldre enn meg

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 16 år som lurer på hva en normal alderforskjell er i et forhold, han er 19 år eldre enn meg, jeg liker han veldig godt, men jeg er redd for at folk skal baksnakke meg. at vi er sammen begge to liker hverandre veldig godt. jeg håper jeg kan på svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

0-4 år regnes som en normal aldersforkjell. 19 år er ikke en normal aldersforskjell. Du må skjønne at denne mannen er mer enn dobbelt så gammel som deg! Han er gammel nok til å kunne være faren din. Jeg sier ikke dette for å være ekkel, men for å få deg til å forstå hvor stor den aldersforskjellen egentlig er. Han er en voksen mann, mens du nettopp har begynt å videregående skole. Jeg er mest skeptisk til hva slags intensjoner han har med å være sammen med deg. Du er jo bare et barn i forhold til han!

Jeg tror nok at du risikerer at folk kommer til å baksnakke deg, men det bør ikke være avgjørende for deg. Du må heller tenke på hva som er bra for deg, og om du har godt av å være i et slikt forhold. Hvordan ser framtiden ut? Hvordan blir det å være sammen med vennene hans? De kommer nok fortsatt til å se på deg som et barn selv om du er sammen med han. Hvordan blir det om han skulle være sammen med dine venner? Det er en hel generasjon mellom dere, og det gjør det vanskelig å være sammen.

Jeg har lagt ved en artikkel om aldersforskjell i kjæresteforhold. Her står det litt om utfordringer og problemer med å være sammen med noen som er mye eldre eller yngre enn seg selv. Jeg vil anbefale deg å lese den. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell