Hopp til hovedinnholdet

Vennene mine finner det ekkelt at jeg foretrekker voksne menn. 

Jente 14 år
 

Spørsmål

Så jeg antar dette kanskje går under flere kategorier enn forelskelse, men det får gå. Jeg har denne læreren, ikke den første læreren jeg har falt for. Vennene mine finner det ekkelt at foretrekker menn. Men jeg kan ikke få gjort noe med det. Jeg føler meg mye eldre i hodet også. Men tilbake til læreren. Jeg vet det aldri kan bli noe mellom oss, mest fordi han er 14 år eldre enn meg. Han er også gift, har to stedøtre og venter en sønn. Hver dag tenker jeg til meg selv at hvis jeg blir tynn vil han kanskje like meg. I det siste har jeg begynt å telle hvor mange kalorier jeg spiser hver dag via denne appen. Jeg holder meg under 600. Jeg har drevet med selvskading tidligere og sliter med selvbildet. Det er rart hvordan en person kan gjøre deg så glad, men også få deg til å ville ta livet ditt. si hvis jeg blir tynn, så må jeg fortsatt vente flere år før noen jeg liker skal like meg tilbake. Jeg tør ikke snakke med psykologen min om dette med menn. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Den tanken om at han vil like deg om du blir tynn, kan kanskje være lur å ta litt tak i og se litt på, for den høre ikke ut til å være noe særlig til hjelp.  -Tror du at du kan prøve å tenke litt annerledes om dette.  -Hvis du skulle rådet en god venninne som tenkte som dette, -hva ville du ha rådet henne til? -Prøv å være din egen gode venn og gi deg selv gode råd!

Det å spise bare 600 kalorier om dagen, gjør at du får lite energi, og at du blir syk om det får fortsette.  Prat i alle fall med psykologen om det med appen og spisingen.  -Og kanskje går det også an å få sagt noe om at du forelsker deg i noen som er uoppnåelige og at det føles vanskelig.

Prøv å gjøre gode valg for deg selv.  Det ER mulig å styre litt over følelsene selv om det kan virke som de går helt sine egne veier.  Det ER viktig at du forteller deg selv at det aldri kan bli noe forhold til læreren, men at han er en hyggelig og bra lærere og det er det.

Noen ganger forelsker man seg i noen som er uoppnåelige fordi det kan være litt trygt å vite at det ikke kan bli noe mer også.  Andre ganger kan andre ting som at læreren er den som virkelig er hyggelig mot deg, være en grunn til at du får så gode følelser for ham.  -Kanskje går det an at du utforsker dette litt sammen  med psykologen du går hos.  -Du kunne kanskje være så modig at du for eksempel stiller spørsmålet: "hvorfor tror du det er sånn at noen blir forelsket i læreren sin?"

Ta uansett godt vare på deg!

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelska i læreren

Forelska i læreren? (ung.no)

Den kjekke lærervikaren får deg til å glemme både matteformler og vennedrama. Fotballtreneren sier alltid noe hyggelig til akkurat deg, og det kribler i magen når du skal på trening. Lederen på ungdomsklubben er det søteste du har sett, og eneste grunnen til at du går dit. Mange har opplevd lignende 'håpløse' forelskelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell