Hopp til hovedinnholdet

Burde jeg møte han, eller er det teit når han er så mye eldre?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Da jeg var 16 år fikk jeg litt kontakt med en fyr. Jeg merka han var keen på meg og jeg ble utrolig betatt av han. Etterhvert som vi begynte å snakke fant vi ut at det var en liten aldersforskjell mellom oss. Jeg var 16, han var 23.. Dette ødela mye, fordi han trodde jeg var eldre og fikk litt sjokk. Det var en periode vi ikke prata, men vi klarte på en måte ikke la være, så vi fortsatte å prate og flørte. Det skjedde ingenting, var bare snakk. Sånn har det holdt på fram til nå, og jeg har blitt 18 år, han 25. Han sa til meg at når du er 18 så er du hvertfall myndig, da vil han møte meg. Og det har han sagt nå han vil også. Men er det veldig dumt? Han er utrolig snill og sier han aldri ville gjort noe jeg ikke vil gjøre og masse sånt, og jeg har vel alltid hatt et lite øye for han selv om jeg har holdt på med andre etter jeg møtte han.. Jeg har veldig lyst til å møte han, om det så bare er for en kaffe liksom, og bli bedre kjent med han. Vi har tross alt venta 2 år. Er det teit?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Nei, jeg synes ikke det er teit, men det er nok lurt av deg å trø litt varsomt. Det er jo betryggende at det er han som ville vente og som syntes du var for ung, og det er fint at dere har fått disse to årene på å bli kjent med hverandre og at dere etter to år fortsatt har kontakt og ønsker å møtes. 

7 år er jo en veldig stor aldersforskjell, spesielt når du fortsatt er så ung, men jeg sier ikke at det ikke kan fungere. Jeg tror dere har et godt grunnlag for å få det til å fungere når det har gått så lang tid. Det er likevel utfordringer med et forhold med så stor aldersforskjell. For dere er det vel hovedsakelig det at han antakeligvis er i et helt annet stadium i livet enn deg, og det at det blir litt vanskeligere å møte venner sammen. Tenk over selv hva du ønsker og hva du tenker kan bli utfordringer - og om du møter han så vil jeg anbefale deg å bare ta tiden til hjelp. Ikke forhast dere inn i noe, men ta dere tid til å bli ordentlig kjent med hverandre og kjenne på om dette er noe dere ønsker og tror vil fungere.

Jeg legger ved en artikkel om aldersforskjell i kjæresteforhold som du kan lese. Her står det en del om utfordringer som kan oppstå. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell