Hopp til hovedinnholdet

Liker en som er 19, jeg er 14. Vil bli bedre kjent med han, men hvordan?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg tror jeg er forelsket i en som er 19, og jeg selv er 14... men jeg er så usikker på om jeg liker han eller ikke, det må iallefall være avtstandsforelskelse på en måte, for vi er ALDRI sammen, men hver gang jeg ser fyren så kribler det i magen og jeg blir helt øm i knerne nesten.. Jeg har lyst til å bli bedre kjent med han og at vi kan finne på noe, men jeg vet ikke hva vi skal finne på og hva vi kan prate om.. har dere noen tips?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

For meg høres det ut som om du er betatt av han - og det er det helt vanlig å bli, selv om man ikke kjenner personen så godt. Det kan være at de virker interessante, kanskje fordi han er en del eldre enn deg og kanskje mer moden enn gutter på din alder, kanskje er det fordi han er kjekk, virker spennende og lignende. Av og til kan man bli forelsket i den man forestiller seg at han skal være. 

Du kan selvsagt prøve å ta kontakt med han, men du må være forberedt på at du kan få avslag bare fordi du er så mye yngre enn han. Det er ikke alle som ønsker å involvere seg med noen som er 5 år yngre, og på din alder blir den aldersforskjellen mye større. Du går på ungdomsskolen og han er ferdig med videregående. Det er en stor forskjell! 

Jeg tror at det beste for deg ville vært å legge det fra deg og heller prøve å bli kjent med gutter som er litt nærmere din alder, men hvis du ønsker å ta kontakt med han bør du trå litt varsomt og ikke være for pågående. På den måten kan du merke om han synes det er for stor aldersforskjell før du legger alle kortene på bordet. 

Jeg har lagt ved noen artikler om hva man kan snakke om, og om aldersforskjell

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Ti tips til småprat

Stillhet mellom to jenter på kafé (colourbox.com)

Skal du på fest, en samling eller møter, er sjansen stor for at du møter noen du ikke kjenner. Det er både hyggelig og nyttig å kunne noen triks for å bryte isen og bli kjent med fremmede.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell