Hopp til hovedinnholdet

Vi har ikke vist oss sammen eller dratt noen steder sammen

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en 15 år gammel jente som holder på med en som er 18. Vi koser oss sammen, og liker hværandre kjempe godt men det er em ting jeg føler er galt. Det er at han er med en som er mye yngre, og det at vi ikke gjørt noe sammen, som å gå på fest, eller vise oss sammen for jeg føler at alle ser på oss. Og tenker se den drittungen der som henger seg rundt han, stakkars gutt. Det får meg til å dropp avtaler. Og det ødelegger veldig mye. For jeg er ikke moden nok for han, han fortjener mye bedre en meg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Dette må du snakke med han om. Fortell han hva du føler om det at du er så mye yngre enn han, og spør han hva han tenker om det. For meg høres det ut som om det største problemet ditt er at du er redd for at han synes det er flaut. Da hjelper det kanskje å snakke med han om det? Og hvis han synes det er feil og rart så er det kanskje ikke rett likevel.

Det at man ikke drar på fest sammen eller er sammen med flere er ofte et problem i forhold med stor aldersforskjell, og det skyldes i hovedsak at man ikke har venner som er på samme alder. Hvis han skulle ha dratt på fest med deg ville det antakeligvis ikke ha vært noen på hans alder der, og det føles kanskje litt feil for han. Hvis du skal være med han vil alle være eldre enn deg, noe som kan føles feil for deg. Hvis man skal være sammen med noen som er mye eldre eller yngre enn deg må man først og fremst selv være komfortabel med det. Det er ikke sikkert at vennene dine ville ha reagert på at han kom sammen med deg på fest - i alle fall ikke hvis du snakker med dem om det først. Det handler mer om hva dere føler om det og hva dere er komfortabel med! Det at dere ikke drar på fest sammen kan også skyldes at han føler det er feil å drikke sammen med de som ikke er gamle nok til det. Han er 18 år og har lov til å drikke alkohol - dere har enda tre år igjen for dere har lov til det. Samtidig kan han dra på byen, mens du ikke slipper inn. 

Jeg skjønner godt at du synes det er leit, for det er viktig å kunne være sosial sammen og gjøre andre ting enn å bare være to. Hvis du er usikker på hva dine venner vil mene om det bør du snakke med dem om det, og kanskje bør du oppfordre han til å snakke med sine venner? 

Jeg vet ikke om dere har snakket om hva som er mellom dere - om dere er kjærester eller om dere fortsatt bare "holder på", men det kan også være en grunn til at dere ikke har vist dere sammen eller dratt noen steder sammen. Det er jo greit å snakke om hva man er før man viser forholdet fram til verden? 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell