Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om gutten jeg liker

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! For en uke siden var jeg på en samling, der var det en gutt som fikk interessen min ganske raskt. kall det kjærlighet ved første blikk. Jeg tok han i å se på meg ganske ofte, men vet ikke om det bare var en tilfeldighet. jeg var ikke tøff nok til å snakke med han da. Når jeg kom hjem fikk jeg motet til å legge han til som venn på facebook. han aksepterte så han vet jeg eksisterer. (han er forresten 5 år eldre enn meg) Nå klarer jeg ikke å slutte å tenke på han og jeg får ikke sove om natten. Vi begge skal på en ny cosplay forsamling og samme kinofilm på lørdag. men her er spørsmålene: 1. Er det normalt at jeg er så betatt av en jeg bare har sett en gang og sakt noen få ord til? 2.Jeg har lyst til å snakke med han via facebook før lørdag, men jeg har ikke anelse om hva jeg kan skrive til han. har du noen tips? 3. Når jeg møter han på lørdag, hva kan jeg gjøre for å få han til å snakke til meg. hvordan kan jeg få oppmerksomheten hans?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Takk for at du sender inn spørsmål til oss i ung.no!


Jeg velger å kategorisere spørsmålene slik som du har stilt de: 

1. Det er veldig vanlig å bli betatt av noen ved bare ett møte. Særlig når man drar fra hverandre igjen, for da får fantasien mulighet til å leve sitt eget liv. Man begynner å fantasere om hvordan denne personen er, hvordan dere kunne vært sammen og hvor bra han/hun kan være. Det oppstår en spenning som ikke ville vært der dersom dere kjente hverandre veldig godt. Dette kan både være positivt og negativt. Det gjør selvfølgelig det hele mer spennende, men sjansen for å bli skuffet når du blir ordentlig kjent med personen er større.

2. Det er fint at du ønsker å snakke med han, men du må være klar over at det er stor sjanse for at han ikke ser på deg som noe annet en en bekjent med felles interesserer. Dette kanskje først og fremst på grunn av aldersforskjellen. Dersom du allikevel virkelig vil snakke med han kan du si noe så enkelt som "Hei" eller spørre om han gleder seg til lørdagen. 

3. Det enkleste du kan gjøre for å få oppmerksomheten hans er å gå bort til han og begynne å snakke. Dette kan være litt skummelt, men når man først har gjort det viser det seg som regel at det ikke er så farlig. Dere har jo noe til felles, og dette kan være en god start for en samtale!

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse