Hopp til hovedinnholdet

Er det for stor aldersforskjell?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er 13 år, ganske voksen og høy for alderen, er mest med folke som er type 14-15. Jeg har et seriøst problem med at jeg møtte en gutt på min idrettsgruppe, vi snakket litt og jeg tror jeg ble litt forelsket nesten med en gang! Det virket til og med som om han likte meg litt også, han er nesten like høy som meg (litt høyere), så vi tenkte ikke så mye på sånt. Vi bare snakket som venner lissom, og alt var fint. Så, fortsatt med smilende øyne, spurte han hvor gammel jeg var. Dermed fant vi ut at jeg gikk i 8. Klasse og han 1. Klasse på videregående... #kjipt (vi bor ikke nærme, men begge to i Oslo) Jeg TROR jeg syntes sldersforskjellen er for stor, og jeg aner ikke hvordan jeg skal deale med det faktum at jeg er forelsket. Så jeg skreve en spørsmålsliste: Er forskjellen for stor? Hvordan kan jeg deale med forelskelse? Hvis ikke noe passer, hvordan slutter en å være forelsket? Hva skal jeg gjøre? Vær så snill å hjelp meg!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Så lenge du føler deg komfortabel med han og dere er på samme mentale nivå, er ikke aldersforskjellen  noe å bekymre seg for.

Hvordan man takler en forelskelse er noe som er helt individuelt. Mitt beste råd er å prøve å nyte det:) Det er bare positivt å være forelsket og noe man bør prøve å sette pris på.

Det er vanskelig å bare "slutte" å være forelsket, men det kan være lurt å fokusere på noe annet, slik at du ikke tenker så mye på han og forelskelsen.

Hvis du er forelsket i han, er det bare et stort pluss å ta litt initiativ. Det er bare fint om du viser interesse for han. Så er det bare å se ann situasjonen.

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell