Hopp til hovedinnholdet

Forelsket i en som er 10 år eldre, hva skal jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er 13 år, og jeg tror jeg er forelsket i en som er 10 år eldre enn meg! Jeg tenker på han hele tiden, før så syntes jeg bare han var kjekk men nå tenker jeg på han annerledes. Han jobber på Kiwi der jeg bor, og jeg ser han som oftest der eller noen ganger andre steder. Jeg klarer bare ikke slutte å tenke på han! Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Dette er bare noe som du må prøve å komme over. Prøv å ikke tenk på det som en forelskelse, men at du bare er betatt av han. Det er helt normalt og vanlig at man kan bli betatt av eldre gutter/menn fordi de er kjekke, spennende og modne, men man må hele tiden ha det klart for seg at de er veldig mye eldre og at det ikke kan bli noe forhold mellom dere! Han er 10 år eldre enn deg og antakelig ikke interessert i å være sammen med noen som er så mye eldre. Prøv å overbevise deg selv om at det ikke kan bli noe, at det bare er en småforelskelse. Det kommer til å gå over! Jeg vet at det kan føles som om du aldri kommer til å komme over han og at følelsene alltid kommer til å være like sterke, men slik er det ikke. Det kommer til å gå over, og du kommer til å finne deg noen andre som er nærmere din alder. Prøv å ikke oppsøk han og prøv å bagatellisere dette. 


Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell