Hopp til hovedinnholdet

Er det sosialt akesptert at han er 4 år eldre? Hva vil foreldre si?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg var på en fest hvor jeg da fikk en veldig god tone med en gutt. En ting førte til andre og endte opp med at vi begge sov over. Han addet meg senere på Facebook selv om ingen av oss hadde sagt noe om å ta kontakt. Vi har pratet masse sammen, og han er en skikkelig snill og ordentlig type. Vi har masse til felles, men den eneste tingen er at jeg er 16(17 om to måneder) og han er 21(fylte 21 i år). Jeg er veldig moden for alderen, så tviler sterkt på at det er noe feil i den sammenhengen. Men jeg lurer på om det er noe jeg bør fortsette med? Hvis det skulle ende opp med at vi ble sammen da, hva ville f.eks foreldre ha sagt? Og er det sosialt akseptert? Føler også at det er et stort press på å ha en ekstremt kjekk kjæreste, og han er vel mer søt og ikke særlig mer enn det. Det er personligheten han jeg synes er så fantastisk.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

4-5 år er jo en større aldersforskjell enn det som er vanlig på din alder, men det er absolutt ikke umulig. Jeg synes ikke aldersforskjellen alene er noen grunn til at dere ikke bør fortsette med dette, så lenge dere er komfortable med det og ikke har noen problemer med det. 

Det kan godt hende at foreldrene dine kommer til å synes aldersforskjellen er litt stor, men det må du bare prate med dem om. Mitt tips er å snakke med dem om han tidlig, før dere eventuelt blir sammen. På den måten føler de seg involvert, og du slipper å få den ekstra effekten av at de er såret for at du ikke fortalte om han før. Fortell hvem han er, hvordan han er mot deg og hvordan dere er sammen. Det beste er nok at du nevner aldersforskjellen selv! Si at "jeg vet at han er fire år eldre enn meg, og det har jeg tenkt mye på, men..." Les den artikkelen jeg har lagt ved om aldersforskjell i kjæresteforhold og fortell foreldrene dine hvorfor dette ikke kommer til å bli noe problem for dere.

Nå er det jo ikke sikkert at foreldrene dine kommer til å reagere på det i det hele tatt, men det er i alle fall greit å være åpen og ærlig med dem. Det er sosialt akseptert å være sammen med noen som er 4 år eldre, men det kan være at noen av dine venner/folk på skolen kommer til å kommentere det. Da må du bare si at du er forelsket i han og at aldersforskjellen ikke er noe problem for dere. Folk aksepterer som regel det man selv er komfortabel med!

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell