Hopp til hovedinnholdet

Mamma og pappa sier jeg ikke får lov til å snakke med han

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har begynt å like en gutt som er 19år, og jeg er bare 15år.. Jeg får ikke lov til å snakke med han av mamma og pappa.. Men jeg tenker på han hele tida, og snakker med han nesten vær dag. Han blir 20år til neste år og jeg blir da 16.. Mamma og pappa sier jeg bare ikke får lov til å snakke/være sammen med gutter fra 18 og oppover, men han som er 19 liker jeg veldig godt! Jeg greier ikke å tenke på noe annet enn han.. Håper dere kan få svart, for jeg er helt desperat etter hjelp!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det vil ikke være noen god idé å prøve å holde et eventuelt forhold skjult for dine foreldre. For det første er det vanskelig og leit å måtte skjule kjæresten sin, for det andre kommer reaksjonene til å være mye verre om de oppdager at du har blitt sammen med han bak deres rygg.

Jeg vil råde deg til å snakke mer med foreldrene dine. Fortell dem hvorfor du er forelsket i dem, hvorfor du tror det ikke blir noen problem at han er så mye eldre enn deg, og ikke minst: Hør på hvorfor de ikke liker aldersforskjellen. Vær åpen med hverandre, del med hverandre hva dere tenker om saken og prøv å overbevise dem om å gi han en sjanse. Kanskje er det lettere for dem å godta det om de føler seg mer involvert og at de føler at de kjenner han. Foreslå at de kan få møte han!

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell