Hopp til hovedinnholdet

Er det feil å bli sammen med en gutt som er 2-3 år yngre?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente som er 19år og lurer på om det er feil/galt å bli sammen med en gutt som er to år yngre nesten tre. Altså jeg er født i mars 95 og han er født i oktober 97. Er dette helt feil??? Det e så mange som sier at det er jenta som må være ungst eller så blir det feil og ekkelt. Det går jo ikke an å bestemme hvem man skal bli forelsket i liksom.. Pils svar..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er mest vanlig at gutten er eldre enn jenta i et forhold, men det er verken feil eller galt om det er omvendt! Grunnen til at gutten som regel er eldre enn jenta i et forhold er at gutter modnes senere enn jente, og at mange jenter dermed går opp i alder for å finne noen de ønsker å være i et forhold med. Det betyr ikke at det trenger å være sånn for alle. Så lenge man selv er fornøyd og føler at man passer bra sammen, så er det alt som har noe å si. Hvis du ikke føler at han er mye mer umoden enn deg og at det blir et problem i et eventuelt forhold så ser jeg ingen grunn til å unngå å bli sammen bare på grunn av alderen.

Jeg legger ved en artikkel om aldersforskjell i forhold som du kan lese. Den gjelder uavhengig av hvem som er eldst. 

 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell