Hopp til hovedinnholdet

Forelsket i en på 18, jeg er 13, og han vil møtes

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 13år som liker en på 18 veldig mye.. Han liker meg og, det merker jeg på hvordan han skriver til meg og snakker til meg. Jeg har ikke møtt han før, men han var en av vennene til storesøstra mi på 18 også, og hun fant ut at vi holder på så hun klikket helt og kranglet med han, så sa hun ifra til mamma så krangla jeg med hu, og alt det oppstyret der. Og han jeg liker vil gjerne møte meg og finne på noe, og han sa selv at han ikke skal gjøre meg noe osv. Og jeg er ganske moden for alderen, skjønner mye og sånt. så jeg skjønner han vil ha sex med meg, men hva hvis han virkelig liker meg og vil ha mer enn bare det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Han er 5 år eldre enn deg, og det er en utrolig stor aldersforskjell når du bare er 13 år. Det handler ikke bare om at det enda er tre år før du er over seksuell lavalder, det handler om at han har lov til å drikke alkohol og dra på byen mens det enda er 5 år før du kan det, at han kanskje skal begynne å studere snart mens du skal begynne på ungdomsskolen - kanskje skal han flytte for å studere, kanskje skal han begynne å jobbe? Dere kommer uansett til å ha helt forskjellige livsstiler, venner som antakelig synes det er merkelig å skulle være sammen og foreldre som kanskje ikke liker at dere er sammen. Tenk litt over det, og tenk over hvordan det eventuelt kommer til å bli for dere.

Hvis du skal fortsette dette så må du være sikker på at han vil noe mer enn bare sex, og du må være sikker på at du ønsker å ha sex - og ikke bare fordi du vet at han vil det. Gutter som er eldre kan gjerne tenke at de ikke skal presse deg til noe, og kanskje gjør de heller ikke det. Det er likevel et stort press bare i det å vite at de er såpass gamle at man vet at de ønsker sex, at de tenker på sex og at de kanskje ikke ønsker å være sammen med noen som ikke vil ha sex. Det kan få jenta til å ha sex med gutten bare fordi hun er redd for å skuffe han - selv om han har sagt at han ikke ønsker å presse henne. Vær sikker på hva du selv vil og er klar for, og vær sikker på hva han vil og ønsker. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell