Hopp til hovedinnholdet

Er det feil hvis jeg hadde blitt sammen med han?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurte på noe angående aldersforskjell. Jeg liker en gutt veldig veldig mye, og det virker som han liker meg mye også. Men det som plager meg er at jeg er 16, og han er 13. Vi har så mange ting til felles at vi har mistet tellingen xD og vi har de samme interessene og lik humor og personlighet. Er det feil hvis jeg hadde blitt sammen med han? Og han er seriøst mer moden enn meg, og han ser eldre ut enn meg også, og mange folk tror jeg er på samme alder som han. Jeg går jo nå på 1 året på VGs, og han på 1 året av Ungdomskolen. Og når det er om sex, så er jeg ikke interessert i det enda heller, jeg er litt mer gammeldags, så jeg greier å vente til begge er like gamle. (Begge er litt kristne også, litt bare) Jeg vill veldig veldig ha et 100% ærlig svar om dette er galt eller greit! så jeg slepper å like han mer hvis jeg får det motsatte svaret! tusen takk! siden deres er alltid hjelpsom :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Tre års aldersforskjell er generelt ikke mye. Aldersforskjellen kan virke større når han bare er 13 år, men det er jo til syvende og sist dere som må kjenne på om dere synes det er et problem eller ikke. Hvis begge to er komfortable med aldersforskjellen ser jeg ingen grunn til at dere ikke kan prøve. Dessuten er du fortsatt ung, og hvis det viser seg at det ikke fungerer så er det ingen krise det heller. Da er det bedre å ha prøvd og hatt det fint sammen en stund, enn å aldri få vite!

Du kan lese den artikkelen jeg har lagt ved om aldersforskjell i kjæresteforhold. Gå gjennom de utfordringene som er nevnt her og vurder om du tror det kommer til å bli et problem for dere. For meg høres det ut som om du har tenkt mye gjennom dette, og bestemt deg for at du er forelsket i han og ønsker å prøve. Og det er helt greit!

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell