Hopp til hovedinnholdet

Fortalte at jeg liker henne, men hun føler ikke det samme for meg.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg liker veldig en jente i samme klasse som meg. Man kan kalle oss "venner". Vi forteller små vitser til hverandre og ler av det og jeg klarer helt utmerket å snakke med henne uten noen pinlige/merkelige samtaleemner eller pinlige situasjoner. For en stund siden fortalte jeg henne om det. Men hun følte ikke det samme for meg. Vi har fortsatt det samme vennskapet, men jeg kommer ikke over det. Jeg liker henne fortsatt men vet ikke hvordan jeg kanskje kan vise det på en bedre måte. Jeg vet ikke om hun synes det samme om meg nå. Jeg liker ikke så godt øyekontakt, men kan lære meg å leve med det hvis jeg må. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, ettersom flere i klassen or parallellklassen har kjærester. Jeg føler meg alene. Håper dere kan hjelpe. På forhånd, takk!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

Takk for spørsmål. I stedet for å fokusere på hvordan du tydeligere kan vise at du liker henne, synes jeg du bør forsøke så godt du kan å komme over henne. Hun har fortalt deg at hun ikke har følelser for deg, og selv om dette er utrolig tungt å høre, er du dessverre nødt til å akseptere det. Hvis ikke vil du bruke mye og unødvendig tid på å lure på om hun kanskje føler noe annet nå.

Nedenfor legger jeg ved en artikkel som jeg vil anbefale deg å lese igjennom. Trykk også her for å lese svar på lignende spørsmål vi har fått inn tidligere. I tillegg vil jeg råde deg til å tenke på om det er noen andre jenter du kunne fattet interesse for. Hvis så er tilfelle, prøv så godt du kan å vende oppmerksomheten over på dem. Du skal ikke tvinge deg selv til å bli forelsket i noen andre (det er jo heller ikke mulig), men det kan være lurt å bli bevisst på hvilke andre muligheter som er der ute.

Vurder dessuten om det å bevare vennskapet med denne jenta gjør situasjonen verre for deg. Tenk litt igjennom følgende spørsmål: Vil det bli lettere å komme over henne dersom dere har litt mindre kontakt, både på og utenfor skolen?

Det er trist å høre at du føler deg alene. Men husk at dette kommer til å gå over. Riktignok kan det ta litt tid, men forelskelser er sjelden noe som varer evig. Og selv om det er vanskelig å være singel når flere på samme alder som deg har kjæreste, er det viktig å huske på at det å ikke ha kjæreste er minst like vanlig. Bruk heller litt ekstra tid på å finne noen som virkelig passer for deg, fremfor å bli sammen med noen bare fordi du føler at du må.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse